14/04/2016

El curs vinent l'Institut de Palamós encetarà l'oferta de cicles formatius de grau superior i ampliarà els de grau mitjà

L’institut palamosí estrenarà el curs que ve el grau superior amb un cicle de Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, mentre que en grau mitjà incorporarà el cicle formatiu de Farmàcia i parafarmàcia. Aquests dos cicles donaran resposta a l'elevada demanda d'estudis de grau mitjà que té el centre i que ve reivindicant el municipi des de fa molt temps. Els dos nous cicles formatius seran duals, combinaran la formació en el centre educatiu i l'activitat en una empresa, i comptem amb la col•laboració del Col•legi de farmacèutics i el Parc científic i tecnològic de Girona.

L’Institut de Palamós s’estrenarà el curs que ve 2016-2017 en l'oferta de grau superior encetant un cicle formatiu de Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma (ofereix formació en serveis informàtics, anàlisi i programació) i, a banda, ampliarà els seus cursos de grau mitjà amb la incorporació del cicle formatiu de Farmàcia i parafarmàcia.

La decisió s’ha fet pública aquesta setmana per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes incorporacions són un pas important per l’institut palamosí i per al propi municipi els quals han reclamat de manera insistent l’ampliació de l’oferta educativa del centre. Amb aquests nous cursos es dóna resposta a l'elevada demanda d'estudis de grau mitjà que té el centre i possibilita la continuïtat als estudis d'informàtica on seguir estudiant és la tendència habitual dels seus alumnes.

Els dos nous cicles formatius seran duals, combinant la formació en el centre educatiu i l'activitat en una empresa, i comptem amb la col•laboració del Col•legi de farmacèutics i el Parc científic i tecnològic de Girona.

Actualment Palamós tan sols disposa de tres cicles formatius de grau mitjà que s’imparteixen a l’Institut de Palamós, un de cures auxiliars d’infermeria, un altre d’atenció a persones en situació de dependència i el darrer de sistemes microinformàtics i xarxes.

Aquesta situació ha suposat un greuge comparatiu per al municipi envers altres poblacions de la comarca, esdevenint una oferta insuficient davant les necessitats actuals del sector empresarial i social de Palamós.

Amb la incorporació dels nous cicles formatius s’inicia un procés que haurà de començar a frenar el desequilibri que ha patit la població en relació a la manca d’una oferta adequada de cicles formatius de Formació Professional.