17/10/2014 Espai del Peix

Les jornades “Palamós Gastronòmic” fan protagonistes els ”Mestres dels Fogons”

L’Espai del Peix acollirà demà dissabte aquesta proposta que comptarà amb les receptes casolanes de dues palamosines, les germanes Glòria i Teresa Mauri que cuinaran en directe per a tots els assistents i com a “Mestres dels Fogons”un suquet d’anxoves i uns verats bullits amb maionesa freda. Al llarg de la sessió no només explicaran l’elaboració dels plats i les qualitats dels productes usats, sinó les característiques de la seva estreta i llarga vinculació al món de la pesca a Palamós. L’activitat, totalment gratuïta, s’iniciarà a les 17 h i s’emmarca dins del programa Memòria Viva de recuperació i difusió del patrimoni immaterial de la gent de mar de la Costa Brava.

Les activitats del “Palamós Gastronòmic” segueixen protagonitzant propostes a la vila i per demà dissabte 18 d’octubre s’ha programat una nova edició dels “Mestres dels Fogons”.

Un cop més serà l’Espai del Peix que acollirà l’activitat que tindrà lloc a partir de les 17 h i que per aquesta ocasió comptarà amb la participació de dues palamosines no professionals de la cuina, les germanes Glòria i Teresa Mauri, que cuinaran en directe per a tots els assistents i com a “Mestres dels Fogons”un suquet d’anxoves i uns verats bullits amb maionesa freda.

Al llarg de la sessió no només explicaran l’elaboració dels plats i les qualitats dels productes usats, sinó les característiques de la seva estreta i llarga vinculació al món de la pesca a Palamós.

Aquesta sessió de cuina s’emmarca també dins del programa “Memòria Viva” de recuperació i difusió del patrimoni immaterial de la gent de mar de la Costa Brava. L’acte és gratuït i entrada lliure, amb un aforament limitat a la capacitat de la sala.

Activitats del “Palamós Gastronòmic”
Coincidint amb l’inici del mes d’octubre, l’Ajuntament de Palamós i mitjançant l’Àrea de Promoció Econòmica, ha encetat la tercera edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” les quals permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Després de la bona acollida de participants i públic que varen tenir les dues edicions anteriors, l’Ajuntament de Palamós va considerar ampliar el període d’activitat, que fins ara quedava emmarcada exclusivament al mes d’octubre, i que enguany s’allargarà fins al desembre (de l'1 d'octubre i fins al 5 de desembre), coincidint principalment amb els caps de setmana.

Entre les novetats d’aquesta tercera edició destaquen una mostra gastronòmica al carrer, la realització de còctels especials als locals d'oci nocturn de la vila, o bé els sortejos de vals de compra als comerços de la vila i de menús als restaurants de Palamós.

El programa d’activitats inclou també el show cooking de cuina marinera, una jornada tècnica, els tallers de cuina amb els xefs de Palamós, menús gastronòmics als restaurants del municipi, tasts de vins, tallers de maridatge del peix o bé el concurs de pinxo i tapa a les tavernes de Palamós.

Foto: una de les propostes de divulgació de la cuina que té lloc a l'Espai del Peix dins el "Palamós Gastronòmic"

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments