05/03/2015 Espai del Peix

Els pescadors de Palamós protagonistes de l’activitat “Mestres dels fogons” que tindrà lloc dissabte a l’Espai del Peix

Cinc pescadors de la vila presentaran la recepta de fideus “a l’estil Confraria” participant en aquesta activitat que té com a objectiu recuperar i difondre els coneixements, sabers, records i habilitats de la comunitat pesquera de la Costa Brava. La proposta “Mestres dels fogons” s’iniciarà a les 17 h, amb accés totalment gratuït i obert a tothom. “Mestres dels Fogons” és una activitat inclosa dins del cicle “Memòria Viva” que impulsa el Museu de la Pesca, i que en les darreres sessions ha estat dedicada a la cuina del peix blau i la cuina de la gamba.

El proper dissabte 7 de març, a partir de les 17 h, l’Espai del Peix (moll pesquer de Palamós, damunt l’edifici de la llotja) tindrà lloc una nova edició de l’activitat “Mestres dels Fogons”, que en aquesta ocasió tindrà com a protagonistes cinc pescadors de la vila que cuinaran una destacada recepta marinera.

La cuina marinera
Es tracta del col•lectiu de pescadors “Tela Marinera” que sota aquest nom, i fora de la seva activitat professional, preparen ranxos mariners.

Dissabte a la cuina de l’Espai del Peix seran concretament: Ramon Brull, Salvador Fortuny, Joan Salvador, Josep Llatzer i Francesc Subirats, que elaboraran en directe davant dels assistents uns fideus molt especials: a l’estil “Confraria”, com ells els anomenen, i que concentren les essències aromàtiques i saboroses dels productes del mar.

Aquesta activitat és d’accés gratuït i oberta a tothom, però amb aforament limitat a la capacitat de la sala. Per a més informació cal contactar amb el Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca, mitjançant el correu: infomuseu@palamos.cat, o bé al telèfon: 972 600 424.

“Mestres dels Fogons”
“Mestres dels Fogons” és una activitat inclosa dins del cicle “Memòria Viva” que impulsa el Museu de la Pesca amb l’ànim de recuperar i difondre els coneixements, sabers, records i habilitats de la comunitat pesquera de la Costa Brava.

Les darreres sessions de la proposta “Mestres dels Fogons” han estat dedicades a la cuina del peix blau i la cuina de la gamba.

Foto: Pescadors de Palamós preparant un ranxo dins les activitats del festival mariner Palamós Terra de Mar (Q. Esteve).

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments