15/06/2015 Promoció Econòmica

Nou èxit de participació en la Fira de la Gamba de Palamós que dissabte passat va celebrar la 2a edició

En total es van servir uns 7.500 tastets elaborats amb gamba que van oferir els restaurants i les tavernes participants, sumats als 60 quilos de gamba a la planxa cuinada pels pescadors de la vila, o bé els més de 100 quilos de Gamba de Palamós fresca que van vendre els peixaters. Aquestes xifres superen les obtingudes l’any passat i consolida l’activitat de cara a les noves edicions. Durant tot el passat dissabte el públic visitant va omplir l’esplanada de la llotja on s’ha celebrat la 2a Fira de la Gamba de Palamós, amb l’objectiu d’incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat. La Fira de la Gamba de Palamós es va obrir divendres passat amb l’acte d’atorgament del guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós al reconegut xef català i estrella Michelin, Nandu Jubany.

La Fira de la Gamba de Palamós tanca la seva segona edició amb un nou èxit de públic assistent i de producte servit. Durant tot el passat dissabte 13 de juny, centenars de persones van omplir l’espai de l’esplanada de la llotja (al port pesquer palamosí) on es va celebrar la fira.

Més de 7.500 tastets de gamba de Palamós
En un sol dia, i des de les 11 i fins a les 21 h, es van servir uns 7.500 tastets elaborats amb gamba que van oferir els restaurants i les tavernes participants, els pescadors de la vila van cuinar 60 quilos de gamba a la planxa, i els peixaters van vendre més de 100 quilos de Gamba de Palamós fresca.

Aquestes xifres superen les obtingudes l’any passat i consolida l’activitat de cara a les noves edicions. L’èxit de l’activitat també es va traslladar a la zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi, destacant també la presència de diversos productes amb denominació d’origen Empordà.

A banda dels tastos de tots aquests productes, la Fira de la Gamba de Palamós també va oferir al públic interessat visites guiades a les barques de pesca del port palamosí, així com demostracions de cuina marinera a l’Espai del Peix.

Ambaixador de la Gamba de Palamós per al xef Nandu Jubany
La segona Fira de la Gamba de Palamós es va obrir dissabte amb l’acte d’atorgament del guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós, al reconegut xef català i estrella Michelin, Nandu Jubany, per la seva tasca en la difusió i promoció de les qualitats gastronòmiques d’aquest producte.

Durant l’acte també es va fer entrega dels certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós als darrers establiments que s’han certificat amb aquest distintiu. Concretament el restaurant de l’hotel La Malcontenta, l’empresa de restauració Restanova, i el mateix restaurant Can Jubany, de Calldetenes.

D’aquesta manera el xef Nandu Jubany se suma als germans Roca que també van rebre aquesta distinció l’any passat per al Celler de Can Roca, el millor restaurant del món.

Foto: Alguns dels restauradors participants servint els tastets de gamba, dissabte passat a la llotja.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments