30/09/2015 Promoció Econòmica

Demà s’inicia la 4a edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” que durant tot el mes d’octubre faran protagonista la cultura gastronòmica de la vila

Enguany aquesta proposta gastronòmica torna a centrar la seva activitat exclusivament durant el mes d’octubre després que en l’edició passada es fes la prova d’ampliar-ho fins al desembre. Aquestes jornades permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant al públic l’àmplia oferta culinària de Palamós, degustant els productes autòctons i vivint l’experiència de cuinar amb els professionals dels fogons. Entre les novetats d’aquesta quarta edició destaquen la realització de sopars als aparadors dels comerços de la vila, o bé una master class de cuina amb el xef, estrella Michelin, Quim Casellas. El programa d’activitats inclou també una mostra gastronòmica al carrer, el show cooking de cuina marinera, els tallers de cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de Palamós, menús gastronòmics als restaurants del municipi, sortejos de vals de compra als comerços de la vila, tasts de vins, o bé el concurs “la tapa estrella” a les tavernes de Palamós.

Demà 1 d’octubre Palamós obrirà la quarta edició de les jornades “Palamós gastronòmic” que permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Tot el mes d’octubre atapeït d’activitats
En aquesta nova edició les jornades tornen al format de centrar el programa d’activitats exclusivament al mes d’octubre, concentrant d’aquesta manera tot el volum de propostes principalment els caps de setmana d’un sol mes. D’aquesta manera es descarta allargar-ho fins al desembre, tal com es va provar l’edició passada, i que no va aconseguir els resultats esperats.

Les activitats previstes dins l’ampli programa del “Palamós Gastronòmic” s’obriran oficialment demà dijous, 1 d’octubre, amb el tradicional sopar d'inici de la campanya que reuneix a l’Espai del Peix tot el sector gastronòmic i de la restauració del municipi.

Durant aquest acte es retrà homenatge a la persona de Fermín Navarro, propietari del restaurant La Galera (Medalla del Turisme de Catalunya), que va morir el passat 20 d’agost.

Les principals novetats de la 4a edició
Entre les novetats d’aquesta quarta edició es destaca la realització d’una master class de cuina amb el xef, estrella Michelin, Quim Casellas (xef del restaurant Casamar de Llafranc, i de La Malcontenta, a Palamós) que aproparà els seus coneixements de cuina al públic en general, hi ho farà el dia 10 d’octubre en una sessió que tindrà lloc a l’Espai del Peix a partir de les 18 h

Sopar un menú gastronòmic a l’aparador d’un comerç
Una altra de les novetats és l’original proposta de crear una simbiosi entre el sector comercial i el restaurador de la vila. Per això el dia 16 d’octubre el “Palamós Gastronòmic” organitzarà sopars per a dues persones en els aparadors dels comerços del municipi.

A partir de les 19.30 h els restauradors de Palamós prepararan els àpats dins la pròpia botiga participant, ubicant taules i cadires a l’aparador, tot preparat perquè tingui el lloc el sopar d’un menú gastronòmic a l’aparador d’aquell comerç i a la vista de totes les persones que passin pel davant.

Un ampli programa de propostes
El programa d’activitats inclou també el show cooking de cuina marinera, els tallers de cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de Palamós, menús gastronòmics als restaurants del municipi, sortejos de vals de compra als comerços de la vila, tasts de vins, el concurs de pinxos “la tapa estrella” a les tavernes de Palamós, o bé una mostra gastronòmica al carrer que tindrà lloc el dia 31 d’octubre al parc de l’Arbreda de Palamós.

A partir del proper cap de setmana 19 restaurants de la vila participants en l’activitat serviran el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb la particularitat que tots inclouen plats de peix de temporada combinats amb les millors propostes culinàries i maridats amb la cervesa Estrella Damm Inedit.

Els restaurants participants en el menú oferiran als seus clients vals per a participar en un sorteig d’un xec regal de 500 €, per a poder gastar en els comerços associats a Fecotur, mentre que els comerços de Fecotur sortejaran vals que premiaran els clients amb els menús. Els aparadors dels comerços també estaran decorats durant tot el mes amb motius culinaris.

Concurs de tapes i pastís dels Agustins
El vessant més lúdic de les jornades se centrarà en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposarà un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participarà en el concurs. Aquesta proposta es podrà tastar a cada taverna i el visitant podrà puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Un any més les pastisseries de la vila serviran el popular ja “pastís dels Agustins” i que és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina

L’organització d’aquestes jornades compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (Fecotur), el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Mercat Municipal, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.

Foto: imatge d'una de les activitats del "Palamós Gastronòmic" en una edició anterior.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments