20/11/2015 Càtedra d'Estudis Marítims

La robòtica submarina protagonitza la lliçó inaugural del curs acadèmic de la Càtedra d'Estudis Marítims

L’acte va tenir lloc ahir dijous 19 de novembre al Museu de la Pesca. La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Marc Carreras, Professor Titular d’Universitat i investigador de l’Institut de Recerca en Visió per Computador i Robòtica de la Universitat de Girona. La Càtedra d’Estudis Marítims, amb seu a Palamós, va ser creada ara fa 14 anys, amb l’ànim d’estendre i articular pel conjunt de les comarques catalanes tot tipus d'activitats universitàries relacionades amb temes marítims.

Ahir dijous, 19 de novembre, el Museu de la Pesca va acollir la lliçó inaugural del curs acadèmic 2015-2016 de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona–Ajuntament de Palamós) amb la conferència "Robòtica per a l’exploració i conservació del fons marí” a càrrec del Dr. Marc Carreras, Professor Titular d’Universitat i investigador de l’Institut de Recerca en Visió per Computador i Robòtica de la Universitat de Girona.

Aquesta conferència va posar de relleu l’activitat de recerca realitzada a la Universitat de Girona en robòtica submarina,de la qual el grup de recerca VICOROB n’és un exponent reconegut internacionalment. Al llarg de la sessió es van presentar els vehicles submarins dissenyats i desenvolupats en el Centre d’Investigació en Robòtica Submarina del Parc Tecnològic i es van mostrar els resultats obtinguts en diferents aplicacions en els camps industrial, científic, arqueològic i de seguretat.

L’acte es va obrir amb els parlaments de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; del vicerector de Personal Docent de la Universitat de Girona, Jordi Ribot; i del director de la Càtedra d’Estudis Marítims, Joan Lluís Alegret.

15 anys de la Càtedra d’Estudis Marítims
Enguany la Càtedra d’Estudis Marítims enceta el seu quinzè any des que l’any 2000 es va crear a Palamós com una extensió de la Universitat de Girona al territori per fomentar i divulgar la recerca.

En les conferències inaugurals han participat científics de disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives: biologia, ecologia, tecnologia, economia, geografia, història, filologia o gastronomia.

Aquesta tasca científica va ser reconeguda el 2012 amb la “Gamba d’Or” atorgada per l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau, i la distinció de Confrare d’Honor atorgada el 2013 al seu director Joan Lluís Alegret per la Confraria de Pescadors de Palamós.

Foto: Imatge de l’acte inaugural del curs acadèmic de la Càtedra d'Estudis Marítims, ahir al Museu de la Pesca.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments