14/03/2017 Joventut

Dijous s’inicia a Palamós una nova edició de les reconegudes Jornades d’Educació i Família

El psicopedagog, Rafael Bisquerra; la mestra, Maria Batet; i la periodista, Eva Millet, seran els protagonistes de les tres sessions previstes enguany. Precisament Bisquerra durà a terme la primera de les conferències que tindrà lloc aquest dijous 16 de març, a les 21 h, al teatre La Gorga. Aquesta veterana proposta arriba enguany a la seva catorzena edició amb l’objectiu de seguir fomentant la informació a pares i educadors sobre temes relacionats amb l'educació dels fills i en àmbits com el de la família, l’escola o el lleure. L’activitat formativa i divulgativa que organitza el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós, és inclosa en el projecte de Ciutat Educadora.

El pròxim dijous 16 de març, el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós encetarà la catorzena edició de les Jornades d'Educació i Família, incloses dins el projecte Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi.

Aquesta activitat, que compta cada any amb gran èxit de públic assistent, té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l'educació dels fills, i són adreçades principalment als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

Les conferències previstes
Per aquesta edició es preveuen tres conferències, totes elles gratuïtes, que tindran lloc durant aquest mes de març i que seran a càrrec de diversos especialistes. Concretament enguany del psicopedagog, Rafael Bisquerra, que obrirà el proper dijous 16; li seguirà el dia 23 la mestra, Maria Batet; i finalment tancarà aquesta edició el dia 30, la periodista, Eva Millet.

Totes les conferències programades dins aquesta catorzena edició de les Jornades d'Educació i Família tindran lloc al teatre auditori La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 21 h.

“Educació emocional: implicació del professorat i de les famílies”
El dijous 16 de març, s’iniciarà aquesta activitat amb la conferència “Educació emocional: implicació del professorat i de les famílies” a càrrec del catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona, Rafael Bisquerra.

El Dr. Bisquerra introduirà el concepte d’educació emocional, vinculant-ho a un procés educatiu a l’escola i a casa continu i permanent, i com a complement indispensable del desenvolupament cognitiu, i com a foment de la prevenció per a poder preparar els nois/es davant els riscos vitals.

L’educació emocional treballa doncs per prevenir conductes autodestructives com poden ser el consum de drogues, conductes sexuals de risc, conducció temerària, violència, angoixa, anorèxia, etc.

"Claus per entrenar l'optimisme"
Les conferències programades seguiran el dijous 23 de març i en aquest cas serà el torn per a la mestra i emprenedora, Maria Batet, que pronunciarà la conferència “Claus per entrenar l’optimisme. Clauer i instruccions d’ús”

Batet explicarà una sèrie de conceptes, d’enfocs, de caire pràctic per entrenar i millorar l’optimisme dels fills i filles i, lògicament, dels mateixos pares i mares.

Amb aques objectiu s'aportaran claus per enfocar l’optimisme doncs com una actitud i no com una manera de ser que sempre és més difícil de canviar.

"Hiperpaternitat"
La darrera de les conferències programades serà la titulada “Hiperpaternitat”, que tindrà lloc el dijous 30 de març i que serà a càrrec de la periodista freelance i especialista en temes d’educació, Eva Millet.

La conferència se centrarà en l’excessiva atenció que actualment es té cap als nens i nenes, on els pares estan disposats a donar-l’hi tot al fill/a per tal d’aconseguir una descendència perfecta que sembla que és el que la societat demana.

Aquests “hiperpares” solen basar-se a estar excessivament al damunt dels fills, anticipant-se als seus desitjos i resolent tots els seus problemes. La conferenciant posarà sobre la taula les repercussions negatives pels fills la no adquisició de l’autonomia, la manca d’esforç, el temps per jugar, l’estrès familiar, etc.

Foto: cartell de les Jornades d'Educació i Família de 2017.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments