11/08/2017 Museu de la Pesca

Èxit de públic a la primera edició de les visites guiades a la subhasta del peix blau de la llotja de Palamós

Ahir dijous es va realitzar la tercera i darrera d'aquestes visites gratuïtes organitzades aquest estiu pel Museu de la Pesca amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós. Prop de 120 persones han tingut l'oportunitat de conèixer de prop el procés de subhasta del peix blau, restringit a professionals però ara obert al públic mitjançant aquesta proposta. Les espècies de peix blau que arriben a la llotja de Palamós són principalment la sardina i seitó, abundants en aquest sector litoral, d'extraordinàries qualitats nutricionals i de grans potencialitats culinàries i gastronòmiques. Tret de la gamba, són els principals productes comercialitzats al port palamosí.

Ahir dijous 10 d'agost, el Museu de la Pesca va realitzar la tercera i darrera de les visites guiades a la subhasta del peix blau de la llotja de Palamós, que enguany s'han posat en marxa per primera vegada dins el gruix de visites i itineraris patrimonials i culturals que organitza durant l'estiu aquest equipament museístic palamosí.

Prop de 120 persones, de totes les edats, han tingut l'oportunitat d'apropar-se, per primera vegada i mitjançant aquesta visita, a la subhasta del peix blau, que a diferència de la que es realitza a la tarda (també amb visites organitzades des del Museu de la Pesca) amb el peix d'arrossegament i d'armalladers, és totalment restringida i amb accés només a professionals.

Aquestes visites s'han dut a terme els dies 26 de juliol, 2 i 10 d'agost, amb la totalitat de les places cobertes. L'activitat s'iniciava a les 8 h del matí coincidint amb l'inici de la subhasta i han tingut una durada aproximada d'una hora.

Durant l'itinerari guiat el públic participant ha pogut conèixer i de la mà de la cap de llotja de Palamós, el procés de la subhasta del peix blau, mentre que el patró de la teranyina Agneta els ha apropat a les tècniques d'aquesta pesquera i les característiques tant de l'embarcació com de l'art de l'encerclament.

Les espècies de peix blau que arriben a la llotja de Palamós són principalment la sardina i el seitó, abundants en aquest sector litoral, d'extraordinàries qualitats nutricionals i de grans potencialitats culinàries i gastronòmiques. Tret de la gamba, són els principals productes comercialitzats al port palamosí.

Foto: una de les visites guiades realitzada a la subhasta i les barques del peix blau del port de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments