07/11/2017 Entitats associatives

La Marxa dels Traginers proposa, un any més, descobrir els racons de la vall de Bell-lloc

Aquesta activitat lúdica i esportiva que enguany arriba a la catorzena edició tindrà lloc el pròxim diumenge 12 de novembre, proposant dos recorreguts diferenciats d’uns 8 i 16 quilòmetres respectivament i amb sortida i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià. Durant aquests 14 anys d’activitat aquesta tradicional marxa popular ha posat de relleu elements o indrets d'alt valor patrimonial i natural de la vall de Bell-lloc. Les inscripcions es poden fer el mateix diumenge a partir de les 7 h del matí, o bé de manera anticipada mitjançant el full d'inscripció que es pot trobar al web del club Alpí Palamós.

El Club Alpí Palamós, amb la col•laboració de les àrees municipals de Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament de Palamós, organitza aquest pròxim diumenge 12 de novembre, la catorzena edició de la Marxa dels Traginers a la vall de Bell-lloc, que té com a objectiu realitzar una activitat lúdica i esportiva que permeti descobrir i conèixer els racons d’aquest important espai natural de Palamós.

Amb sortida i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià (situada al camí de Bell-lloc al costat de la fàbrica Hutchinson), la marxa s'iniciarà a les 8 h del matí, oferint als participants dos recorreguts. Un de curt de 8 quilòmetres, i un altre de més llarg, amb 16 quilòmetres. Els dos permeten conèixer alguns dels espais més destacats de la vall en l'àmbit mediambiental i patrimonial.

Descobrir la vall de Bell-lloc
La Marxa Popular dels Traginers deu el seu nom a la important activitat del transport de llenya i d’altres productes que durant molts anys es va desenvolupar a la vall de Bell-lloc, veritable eix de comunicació durant segles entre els municipis de Palamós, La Bisbal i Calonge.

Durant aquests 14 anys d’activitat aquesta tradicional marxa popular ha posat de relleu elements o indrets d'alt valor patrimonial i natural de la vall de Bell-lloc.

És el cas de la finca municipal de Can Pere Tià; el molí de Mas Antoniet; la resclosa del molí de Mas Antoniet; l'ermita de Bell-lloc; la font de Bell-lloc; la plaça carbonera; la font del llorer; el molí de Canyadell; o el Pas de l'Aigua; el camí i el dolmen de Montagut; el Castell de Vila-romà; el reposador del revolt gran del castell; la font dels Gossos o bé el forn de Mas Antoniet.

Inscripcions
Les persones interessades a poder participar en la Marxa dels Traginers podran fer les inscripcions el mateix diumenge a partir de les 7 h del matí, o bé de manera anticipada mitjançant el full d'inscripció que es pot trobar al web del club Alpí Palamós (www.inscripcions.cat/traginers2017).

El preu de les inscripcions és de 7 euros si es fan de manera anticipada, i de 8 euros si aquest procés es fa el mateix diumenge. En tots dos casos caldrà sumar-hi 2 euros en concepte de l'assegurança obligatòria de les persones no federades.

La inscripció també inclou l’avituallament durant el recorregut, esmorzar un cop s’arribi a la finca municipal de Can Pere Tià, i l’obsequi de participació que enguany serà una samarreta amb l'estampació del disseny de la catorzena edició de la Marxa dels Traginers.

Foto: imatge de la 13a edició de la Marxa dels Traginers. (Club Alpí Palamós)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments