09/11/2017 Esports

Prop de 1800 infants i joves del municipi participen en el 24è Cros Atlètic Vila de Palamós “2a edició Cros Escolar Adel Mechaal”

Un any més el lema “l’Esport, un gest per la pau” encapçala aquesta tradicional prova esportiva local que s’ha disputat avui al passeig del Mar i que és dedicada al reconegut atleta palamosí, Adel Mechaal. Alumnes de totes les escoles del municipi han participat d’aquesta activitat esportiva i festiva, que programa un total de vint curses i tres circuits.

Sota el lema “l’Esport un gest per la pau”, avui dijous 9 de novembre a partir de les 8.40 h del matí i fins a les 12 h, ha tingut lloc al Passeig del Mar de Palamós la 24a edició del tradicional Cros Atlètic Vila de Palamós “2a edició Cros Escolar Adel Mechaal”.

Precisament Mechaal ha estat present un any més en aquesta prova esportiva participant en els actes de lliurament de trofeus.

Adel Mechaal, ambaixador de la vila i exemple per als joves
L'any passat l'Ajuntament de Palamós va atorgar el nom del reconegut atleta palamosí a aquesta cursa. Amb aquesta distinció Palamós reconeix un cop més els mèrits esportius de Mechaal dedicant-li aquesta destacada prova escolar en la qual el jove esportista local va competir dels 5 als 16 anys.

La brillant progressió realitzada per Adel Mechaal, campió d’Espanya en diverses categories, amb èxits esportius europeus i participant en els jocs olímpics, el fa clar ambaixador de la vila i exemple per als joves del municipi, fomentant en aquesta trajectòria d’èxits valors tan importants com el de la constància, el sacrifici o l’esforç.

El Cros Atlètic Vila de Palamós “2a edició Cros Escolar Adel Mechaal” és organitzada pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració de totes les escoles del municipi.

Alt nivell de participació
Enguany aquesta prova esportiva local ha tornat a comptar amb una alta participació arribant a la xifra global de 1.786 atletes, alumnes de tots els col•legis de la vila (escola d’educació especial Els Àngels, Vedruna, La Salle, Vila-romà, La Vila, IES Palamós) i amb edats compreses entre 5 i 17 anys.

Les categories participants (femení i masculí) al Cros han estat les de: caganius, per a infants de 5 anys; prebenjamí; benjamí; aleví; infantil, cadet i juvenil.

Segons la categoria participant s’ha establert el tipus de circuit a utilitzar, realitzant les proves en tres circuits diferents, el circuit “A” de 200 metres, el “B” de 500 i el “C” de 900 metres, que permeten realitzar curses amb distàncies que van des dels 200 metres per als alumnes de P-5, fins als 1.800 metres dels de 3r i 4t d’ESO i batxillerat .

Tots els escolars han portat un pitral que els ha proporcionat l’organització on hi figuraven els noms i cognoms del participant, categoria, edat i escola a la qual pertanyen. Les diferents curses programades, un total de vint, s’han desenvolupat al passeig del Mar.

L’organització de la prova, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, ha fet el lliurament de diversos guardons.

Amb aquest objectiu s’ha establert l’atorgament d’una medalla commemorativa per als participants de les categories de caganius i prebenjamí; trofeu pels tres primers/res classificats/des de les categories benjamí, aleví, infantil i cadet, i medalla del quart al desè classificat de cada categoria.

Foto: imatge de l'activitat esportiva d'aquest matí al passeig del Mar.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments