21/02/2018 Càtedra d'Estudis Marítims

La Càtedra d'Estudis Marítims obrirà dissabte un cicle de conferències que fins al novembre reflexionarà sobre "Pesca i Ciència"

El calendari s'iniciarà amb la conferència “La sostenibilitat de la pesca artesanal a la Costa Brava” que l'antropòloga de la UAB, Sílvia Gómez, realitzarà dissabte, a les 11 h, a l'Espai del Peix. Un cop cada mes, excepte l'agost i el setembre, es programaran conferències i tallers on diversos científics i professionals relacionats amb el mar, parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futurs tant de la pesca marítima com de la ciència marina. Hi participaran científics i professionals de reconegut prestigi acadèmic, procedents de centres d’investigació com l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, la FAO, la Facultat de Biologia de la Universitat de Girona o l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

Aquest proper dissabte, 24 de febrer, la Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona-Fundació Promediterrània), amb seu a Palamós, obrirà el cicle de conferències "Pesca i Ciència", mitjançant el qual es vol seguir reflexionant sobre aquells temes d'interès i d'actualitat per al sector pesquer tan representatiu al municipi.

El calendari s'iniciarà amb la conferència “La sostenibilitat de la pesca artesanal a la Costa Brava” a càrrec de Sílvia Gómez, antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva recerca s’ha centrat en la situació actual de la pesca artesanal i el potencial del patrimoni en la millora del benestar social i econòmic dels pescadors i la protecció del medi ambient. La conferència s'iniciarà a les 11h i tindrà lloc a l'Espai del Peix.

A partir de dissabte, i un cop al mes excepte l'agost i el setembre, es programaran conferències i tallers on diversos científics i professionals relacionats amb el mar, parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futurs tant de la pesca marítima com de la ciència marina. "Pesca i Ciència" és la suma de 14 aportacions en un total de 8 sessions, que tindran lloc principalment al Museu de la Pesca i a l’Espai del Peix.

Totes les sessions estan vertebrades per la ciència i la investigació com a element central, des de diferents disciplines. Per això abraçada temes diversos, des de la gamba de Palamós, passant per la pesca artesanal i la cuina del peix, fins als monstres de les profunditats o la feina dels biòlegs marins i la tecnologia que fan servir.

Hi participaran científics i professionals de reconegut prestigi acadèmic, procedents de centres d’investigació com l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, la FAO, la Facultat de Biologia de la Universitat de Girona o l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. També hi participarà activament la Confraria de Pescadors de Palamós.

Pesca i Ciència és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors.

El programa es pot descarregar al web del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia2018.

Foto: imatge del cartell del cicle de conferències "Pesca i Ciència".

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments