10/04/2018 Museu de la Pesca

El Museu de la Pesca obrirà divendres la nova temporada de les populars "Converses de Taverna"

L'activitat tindrà lloc a patir de les 19 h al restaurant Can Blau, on s'encetarà, amb la temàtica del submarinisme com a protagonista, el calendari de sessions previstes per aquest 2018. La jornada comptarà amb la participació de diversos professionals vinculats a l'activitat subaquàtica a Palamós, que parlaran sobre l'evolució i l'actualitat d'aquesta pràctica esportiva. Aquesta nova temporada que ara s'inicia, s’allargarà fins al juny i tindrà un total de tres sessions mitjançant les quals es tractaran temes relacionats amb el mar. El dia 18 de maig les Converses parlaran de la "La pesca del sonso"; mentre que la darrera sessió programada el 15 de juny, ho farà sobre els "Treballs de preservació del paisatge natural litoral".

El pròxim divendres 13 d'abril a les 19 h, el Museu de la Pesca, a Palamós, encetarà una nova temporada de les populars “Converses de Taverna”. Aquesta sessió inaugural estarà dedicada al submarinisme, i per a l’ocasió comptarà amb la participació de diversos professionals del municipi vinculats a aquesta activitat, que parlaran sobre l'evolució i l'actualitat d'aquesta pràctica esportiva subaquàtica.

Enguany les tres sessions previstes de les “Converses de Taverna” tindran lloc en el restaurant "Can Blau" (carrer del Vapor, 34) situat en el ple barri portuari, davant el port de la vila i de l'edifici del Museu de la Pesca.

Tres sessions fins al juny
La nova temporada de les “Converses de Taverna” estarà integrada per un total de tres sessions que es duran a terme des d’aquest mes d'abril i fins al juny de 2018.

Les temàtiques previstes en les dues sessions restants seran dedicades a parlar de: "La pesca del sonso", que tindrà lloc el dia 18 de maig; mentre que la darrera sessió programada pel 15 de juny, ho farà sobre els "Treballs de preservació del paisatge natural litoral".

Recuperació del patrimoni immaterial
Des del seu inici el gener del 2001 i de forma ininterrompuda, les “Converses de Taverna” han esdevingut un espai de referència per la recuperació, la documentació i la difusió del patrimoni immaterial de la gent de mar de la Costa Brava.

Aquesta feina s’ha traduït fins avui en 120 sessions celebrades en un total de 16 edicions i en les quals han participat 150 persones.

Totes les sessions han estat enregistrades, tot conformant actualment el més gran repositori de memòria oral del litoral mediterrani.

Les 140 hores de filmacions es poden consultar a Documare (Centre de Documentació de la Pesca i el Mar), els continguts de les quals són font per a la investigació en diversos camps i temàtiques relacionades amb el mar, la pesca, el peix i la cuina marinera, els oficis tradicionals, les embarcacions o el medi marítim, entre molts altres.

Programa “Memòria Viva”
Les “Converses de Taverna” s’emmarca dins del programa “Memòria Viva”, que té com a objectiu recuperar, documentar i reivindicar el patrimoni immaterial, no només captant-lo i preservant-lo per a les generacions futures, sinó també per retornar-lo a la societat en forma d'activitats.

Foto: una sessió de les “Converses de Taverna”.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments