16/04/2018 Acció Social i Ciutadania

"El port com a activitat esportiva i de lleure", segon taller participatiu pel futur del port de Palamós

El segon taller participatiu tindrà lloc el pròxim dimecres 18 d’abril, a les 19 h, a l’Espai del Peix.

Fins el moment, ja s’han organitzat dues sessions informatives, un taller participatiu i s'ha distribuït una enquesta als domicilis dels veïns i veïnes de Palamós.

Aquest procés participatiu té com objectiu que la ciutadania pogui opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port que actualment es troba en fase prèvia d’elaboració.

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós organitzen el segon taller participatiu: "El port com a activitat esportiva i de lleure", perquè la ciutadania pugui opinar i aportar propostes sobre el futur del port.

El taller tindrà lloc aquest dimecres 18 d’abril, a les 19.00 hores, a l’Espai del Peix. Aquesta activitat s’emmarca dins del procés participatiu que s’està fent durant la fase prèvia d'elaboració del Pla especial del port de Palamós.

El tercer i últim taller, "La façana marítima", es farà el dimecres 2 de maig, a les 19.00 hores, a l’Espai del Peix.

Paral•lelament, es continuen mantenint reunions informatives amb els agents portuaris i responsables dels diferents sectors del port. Un cop finalitzat aquest procés de participació ciutadana es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les aportacions rebudes. La data i el lloc d’aquesta sessió encara estan per determinar.

Sessions informatives i enquesta
Fins el moment, ja s’han organitzat dues sessions informatives en les quals han assistit un centenar de ciutadans, en les quals s’han donat a conèixer els àmbits d'actuació del Pla especial així com les diferents accions previstes en el procés participatiu.

A més, es va repartir una enquesta de paper a les bústies del domicilis dels veïns i veïnes de Palamós que, un cop emplenada es podrà dipositar en algun dels quatre punts de recollida que s'han habilitat: Ajuntament de Palamós, Oficines de Ports de la Generalitat, Museu de la Pesca i biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou.

Així mateix, l’enquesta en format digital es podrà omplir online a través de la pàgina web http://www.port-palamos.cat, que conté la informació del Pla especial del port i del procés participatiu.

Les enquestes en formats paper i digital es podran dipositar o enviar fins el dia 6 de maig, data en que seran recollides.

Procés participatiu
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu amb l’objectiu que la ciutadania pogués opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port, que actualment es troba en fase prèvia d’elaboració.

El Pla és un instrument de planificació urbana que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d'aquesta infraestructura.

Amb aquesta iniciativa les dues administracions volen promoure la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions, mitjançant un procés participatiu.

Foto: el port de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments