14/03/2019 Ensenyament

L'escola Vila-romà encara el procés de preinscripcions del nou curs amb la plena implementació del programa "Magnet"

Aquest centre va ser seleccionat el 2018 per a participar durant 4 anys en el programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu". El projecte Magnet de l'escola Vila-romà permetrà la innovació pedagògica en el camp científic i de la recerca, treballant amb els alumnes del centre temes referents a la salut, l'alimentació o l'exercici físic. Amb el procés de preinscripcions del nou curs a la vista, l’escola Vila-romà celebra aquest dissabte una jornada de portes obertes en la qual s’aprofitarà per explicar el programa “Magnet” a les famílies.

L'escola Vila-romà de Palamós va ser seleccionada, com a únic centre gironí, per a poder participar durant 4 anys en el programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i que en aquest cas compta amb el suport de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palamós.

El projecte es va iniciar el mes d’octubre passat, amb el curs escolar 2018-2019 ja començat, i de cares al curs vinent aquest ja estarà totalment implementat des del primer dia de classe a l’escola Vila-romà.

El Magnet a Palamós
El projecte permet crear una aliança educativa de l'escola Vila-romà amb l'Hospital de Palamós fomentant la innovació pedagògica en el camp científic i de la recerca, treballant amb tots els alumnes del centre, de 3 a 12 anys, temes referents a la salut, l'alimentació o l'exercici físic. Des de l'assignatura de Medi Natural se centralitzarà aquesta proposta pedagògica que es vol anar estenent, en conceptes i metodologia, a la resta de les assignatures.

Mitjançant aquesta aliança amb l'Hospital de Palamós, els joves escolars podran accedir a les fonts d'informació sobre aquestes matèries així com als professionals mèdics que les treballen, generant entre els estudiants motivació per la investigació i la recerca.

Per a poder aplicar aquest projecte, tècnics de la Fundació Jaume Bofill han iniciat, en el mateix centre, la formació dels professors de l'escola i faran l'acompanyament constant del desenvolupament d'aquest, durant els quatre anys de vigència.

Els objectius del programa Magnet
El programa Magnet és una oportunitat per a les escoles per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l’alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Aquest projecte està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

L'aplicació d'aquest programa té efectes molt positius pel que fa al desenvolupament d’estratègies educatives innovadores, la cohesió dels equips docents, i les expectatives de l’alumnat i les seves famílies. Amb una formació i acompanyament constants i amb l’aliança amb una institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge significatiu.

Les institucions que hi participen són referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, salut, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referent en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Portes obertes a l’escola
Aquest dissabte 16 de març l’escola Vila-romà celebrarà una jornada de portes obertes durant el matí, de 10 a 13 h, en la que s’explicarà a les famílies el funcionament del centre escolar, es donaran a conèixer els diferents espais d’aquest, i s’aprofitarà per presentar el programa “Magnet” a les famílies.

La jornada de portes obertes a l’escola Vila-romà va fer-se també ahir dimecres en horari de matí i tarda amb l’objectiu de donar a les famílies l’oportunitat de conèixer el centre educatiu dels fills i filles.

El període de presentació de les sol·licituds per al curs 2019-2020 serà del 29 de març al 9 d’abril de 2019.

Foto: imatge de l'escola Vila-romà

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments