06/09/2021 Biblioteca Lluís Barceló i Bou

El públic infantil ha estat el principal usuari de l’activitat de la Biblioplaça que s’ha dut a terme aquest estiu

Durant els mesos de juliol i agost, la biblioteca de Palamós "Lluís Barceló i Bou" desdobla el seu servei sortint al carrer amb l’activitat de Biblioplaça, i amb l’objectiu de promoure la lectura a l'estiu en àmbits públics dels barris del municipi més allunyats d'aquest equipament. Aquesta darrera edició va finalitzar el divendres passat, registrant una participació global de més de 750 persones, principalment infants i joves, que han estat usuaris de l’activitat durant aquest estiu. La Biblioplaça ofereix, de manera totalment gratuïta, un servei de consulta de llibres, revistes i premsa diària per a adults, joves i infants, així com activitats de dinamització lectora.

Durant els mesos de juliol i agost, la biblioteca de Palamós "Lluís Barceló i Bou" desdobla el seu servei sortint al carrer, mitjançant l’activitat de la Biblioplaça, que promouen les biblioteques públiques de Catalunya i que té l'objectiu de promoure la lectura a l'estiu en àmbits públics dels barris dels municipis més allunyats d'aquests equipaments.

Aquesta darrera edició va finalitzar el passat divendres 3 de setembre, amb un total de 28 dies d’activitat i més de 750 usuaris d’aquest servei, la qual cosa suposa que aquest estiu la Biblioplaça ha atés una mitjana d’unes 27 persones al dia, que en aquest cas han estat principalment infants i joves.

Tot aquest públic participant ha pogut disposar gratuïtament, d’un variat fons bibliogràfic de llibres i revistes i participar de tallers diversos, així com de jocs de taula dirigits per a grans i petits, i activitats de foment lectora com l’Hora del conte.

Mitjançant aquesta activitat es permet apropar i facilitar la lectura als ciutadans d'una manera lúdica, donant a conèixer la Biblioteca als ciutadans que encara no han utilitzat aquest servei. La Biblioplaça també fomenta la convivència a partir d'una activitat de promoció cultural, generant nous espais de relació i vinculació entre el veïnatge.

La proposta s’ha dut a terme durant tot el juliol i agost, cada tarda de 18 a 20 h i durant una setmana (excepte els dijous) a cada espai escollit, concretament les places de Mas Guàrdies, de Mossèn Gumersind i de Vila-romà.

Els dinamitzadors de la Biblioplaça han ubicat a cadascuna d’aquestes places les carpes i taules, on aquest servei ha ofert la consulta de llibres, revistes i premsa diària per a adults, joves i infants, i ha realitzat en paral•lel les diverses propostes lúdiques de dinamització lectora.

Cal destacar que totes les sessions de la Biblioplaça que s’han realitzat aquest estiu, s’han aplicat les mesures de seguretat establertes per prevenir la propagació de la Covid-19.

Foto: L'activitat de Biblioplaça realitzada a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments