14/11/2018 Policia Local

Comencen els treballs d'instal•lació de càmeres de videovigilància per a potenciar la seguretat ciutadana i el control del trànsit a Palamós

Una empresa especialitzada ha iniciat aquestes tasques que permetran la ubicació de 8 càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules als accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, que queden aïllades del nucli urbà i són més vulnerables als robatoris. Aquests aparells poden detectar automàticament, mitjançant una aplicació de lectures de matrícules i un software associat, si algun vehicle està inclòs en una base de dades de vehicles sospitosos posant en alerta la Policia Local. El cost d'instal•lació d'aquestes càmeres és d'uns 44.600 euros, i es preveu que estiguin totalment operatives abans de final d'aquest mes.

Aquesta setmana s'ha iniciat el procés d'instal•lació de càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules que Palamós ubica als accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, dos sectors del municipi que queden aïllats del nucli urbà i són més vulnerables als robatoris.

Es tracta d'un total de vuit càmeres, distribuides en quatre grups de dues unitats cadascun, que combinen dues funcions. Per un costat les que fan control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats.

Aquestes càmeres poden detectar, mitjançant una aplicació d'un software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint de manera automàtica als agents de l'accés d'aquests vehicles dins l'espai videovigilat.

Les altres càmeres instal•lades tenen una funció de control del trànsit en aquell àmbit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de l'activitat de la circulació dels vehicles.

Ubicació de les càmeres als accessos de La Fosca i Mas Pareras
L'empresa especialitzada que fa els reballs d'instal•lció distribuirà aquest conjunt de càmeres en quatre punts d'accés a les dues urbanitzacions.

Concretament i pel que fa a La Fosca, en les confluències de la Ronda de l'Est i la carretera de La Fosca; també a la cruïlla del camí Vell de la Fosca i el carrer de Cap de Planes; i finalment a l'intersecció entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i la carretera de Sant Esteve.

En el cas de la urbanització de Mas Pareras s'ubicarà en el seu únic accés, just a l'inici del carrer del Patró Martí Badia.

Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules fins i tot en les situacions d’il•luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.

Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulin per la zona de detecció es genera una base de dades amb tots els registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A més aporta la imatge corresponent a la captura com a prova visual.

Un cop finalitzat aquest procés d'instal•lació, l'empresa responsable d'aquest sistema formarà tècnicament als agents de la Policia Local de Palamós en l'ús d'aquest dispositiu de vigilància.

El cost d'instal•lació d'aquestes vuit càmeres i dels sistemes associats necessaris per al seu funcionament, és de 44.629,25 euros, i la previsió és que puguin estar totalment operatives abans de final d'aquest mes de novembre.

Càmeres de control d'accessos al barri vell
En una següent fase l'Ajuntament té previst posar càmeres de control d'accessos també al barri vell de Palamós.

En aquest cas serien destinades a poder controlar l'accés de vehicles a aquesta zona, restringint el trànsit rodat en tot l'àmbit del barri vell, pensat prioritàriament per a vianants.

El projecte preveu ubicar càmeres a totes les entrades amb vehicle a aquest àmbit, concretament al carrer Nou, al del Pedró i al de Roger de Llúria.

Foto: dos operaris muntant el sistema de càmeres de videovigilància, avui, en un dels accessos a La Fosca.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments