09/12/2019 Servei de Premsa

Palamós ofereix un ampli ventall d’activitats nadalenques i familiars per aquestes festes amb la campanya “Activa’t per Nadal”

L’Ajuntament de Palamós ha fet, un any més, una tirada de 5.000 unitats en paper de l’Agenda de Nadal que recull totes les activitats nadalenques per fer al municipi de l’1 de desembre fins al 7 de gener. Entre algunes de les activitats destaca el parc infantil ‘Nadal Jove’ a la Nau dels 50 metres; les Patge-olimpíades a l’Arbreda; l’arribada de’n Fumera i la visita del carter Reial o la festa del Tió. Aquest programa d’activitats nadalenques es completa també amb les organitzades des de les diferents entitats i associacions locals, i està pensat especialment per al públic familiar, infantil i juvenil.

Palamós organitza un any més per les festes de Nadal un seguit d’activitats lúdiques pensades per a tota la família i, especialment, per als infants i joves.

Per a facilitar la informació a les famílies, i per tercer any, l’Ajuntament de Palamós ha publicat una petita agenda nadalenca que sota el títol “Activa’t per Nadal a Palamós” aglutina totes les activitats de caire nadalenc que s’organitzen al municipi des de l’1 de desembre fins al 7 de gener, dirigides al públic familiar.

En total s’ha fet una tirada de 5.000 pamflets en paper que s’han repartit a totes les escoles de Palamós, com també a l’Institut i a la llar d’infants l’Estel. L’agenda física també es pot trobar a les dependències municipals de la Biblioteca, oficina de Turisme, oficines de Cultura i teatre La Gorga, Oficina d’Atenció al Ciutadà, Punt Jove i Museu de la Pesca.

L’App ‘Palamós’ també ofereix la possibilitat de consultar aquesta agenda d’activitats nadalenques en format digital. D’aquesta manera, els usuaris a través del seu telèfon mòbil poden consultar, sempre que ho desitgin, les activitats de Nadal a través de l’aplicació gratuïta de l’ajuntament.

Activitats per a tota la família
De la seixantena d’activitats programades per aquestes festes al municipi, el gruix d’activitats es concentra a partir del 21 de desembre, malgrat que aquest proper cap de setmana se’n celebraran diverses.

Entre algunes destacades, dissabte 14 de desembre hi haurà l’arribada d’en Fumera amb espectacle itinerant a càrrec de la companyia Més Tumàcat, a les 11 h a la plaça dels Arbres, i la representació teatral d’Els Cosinets a La Gorga, a les 20.30 h. També, aquest mateix diumenge 15 de desembre tindrà lloc la 43a edició de la Fira Nadalenca i l’arribada del Carter Reial.

Destaca també el dissabte 21 de desembre, la Fira Fet a Casa de l’Ateneu; el Taller de cuina per a famílies a l’Espai del Peix o la Quina nadalenca de l’Escola Vedruna.

Dimarts 24 de desembre hi haurà la Festa del Tió a la plaça dels Arbres, a les 17 h, amb un taller de pals i cagada del Tió a càrrec de Fefe i cia. Com és tradició, el dia de Nadal, 25 de desembre, es durà a terme a la Nau dels 50 metres la Gran Quina Nadalenca del Palamós CF, que es repetirà també l’1 i el 6 de gener.

El 27, 28 i 29 de desembre, també a la Nau dels 50 metres, hi haurà el parc infantil ‘Nadal Jove’ amb tallers, jocs i diferents atraccions. I els dies 3 i 4 de gener se celebraran les Patge-olimpíades a l’Arbreda, ambdues activitats organitzades pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós.

Diumenge 5 de gener Palamós celebrarà l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A partir de les 18h, al Moll Vell, els Reis arribaran per mar com és habitual on l’alcalde i els nens i nenes els estaran esperant, mentre berenen una xocolata calenta. A partir de les 19 h, la cavalcada dels Reis Mags començarà des de Sant Joan i arribarà fins el teatre La Gorga on, a partir de les 20 h, es farà la tradicional salutació de Ses Majestats a tots els infants.

La Biblioteca Lluís Barceló i Bou i el Museu de la Pesca amplien també el seu programa d’activitats durant el període nadalenc oferint activitats i exposicions de la temàtica per a tota la família, com l’exposició a la biblioteca “Descobreix quin conte amaga el calendari d’Advent” o el joc de pistes “Nadal al museu” dins l’equipament del Museu de la Pesca.

Fecotur també ha organitzat un Carrilet de Nadal amb recorregut pels carrers de Palamós i amb la presència de personatges Disney, que es durà a terme del 20 de desembre al 5 de gener.

Foto: imatge de la portada de l'Agenda de Nadal 2019 de Palamós

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments