13/08/2018 Cultura i Patrimoni

La Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós portarà, un any més, la millor música marinera al parc de l’Arbreda

Aquest reconegut concert d’havaneres tindrà lloc, en la seva 37ª edició, demà dimarts 14 d’agost, a partir de les 22h. La mostra convertirà, un any més, l’Arbreda de Palamós en el veritable “palau de l’havanera” amb la participació dels grups Port Bo, Peix Fregit, Arjau i Neus Mar. Les entrades per poder assistir a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Àrea de Cultura, o bé de manera online, a través del web www.lagorga.cat.

Demà dimarts 14 d’agost, a les 22h, el recinte del parc de l’Arbreda de Palamós acollirà un any més la tradicional i popular Mostra de l’Havanera Catalana que enguany arriba a la seva 37a edició. Aquest reconegut concert d’havaneres és organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Per aquesta nova edició, la Mostra de l’Havanera Catalana comptarà amb la participació de quatre grups d’havaneres del prestigi de: Port Bo, Peix Fregit, Arjau i Neus Mar, que per l’ocasió interpretaran bona part de les millors peces del seu ampli repertori.

Venda de les localitats
Les localitats per a poder assistir a la nova edició de la Mostra de l’Havanera Catalana, es poden adquirir anticipadament a les oficines de l'Àrea de Cultura (edifici del teatre La Gorga), o bé online, mitjançant el portal web www.lagorga.cat. El preu de l'entrada general és de 15 €, mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava és de 12€.

L’organització del concert també posarà a la venda entrades el mateix dimarts 14 d’agost, a partir de les 19 h, en aquest cas a la taquilla que hi haurà ubicada al recinte de l’Arbreda de Palamós.

L’Arbreda, el palau de l’havanera en català
La palamosina Mostra de l’Havanera es converteix cada any amb un concert d’havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada és que les cançons són interpretades únicament en llengua catalana.

Per a tots els grups participants, és –així ho han manifestat sovint- un prestigi poder prendre part a la Mostra de l'Havanera Catalana de Palamós, un reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut i on les cançons se succeeixen una rere l’altre.

Les condicions d’acústica de l’Arbreda i el silenci que si respira durant les actuacions dels grups d’havanera participants, converteixen la Mostra de l’Havanera en un veritable concert d’aquest estil musical.

Aquestes condicions de silenci, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “palau de l’havanera”.

Prop de 40 anys d'història
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”. L’any 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana”, impulsada entre altres, pel reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el propi Ortega Monasterio.

Dins la llarga trajectòria de la Mostra de l’Havanera Catalana cal destacar que l’any 2012 es va produir un relleu en l’organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l’Havanera, passant aquesta tasca a l’Agrupació Sardanista Costa Brava, que amb una llarga experiència en l’organització de concerts i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, es va responsabilitzar de la continuïtat i gestió d’aquest tradicional concert d’havaneres de la Costa Brava.

Foto: El grup Les Anxovetes dalt l'escenari de l'Arbreda durant la seva actuació en la Mostra de l'Havanera Catalana de 2017.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments