30/03/2017 Cultura i Patrimoni

Aquest cap de setmana Palamós acollirà una nova edició del “Tu Tries!”, la festa dedicada a la cultura tradicional i popular catalana

Aquesta proposta esdevé una gran festa de la cultural catalana, oberta a tothom, i que cada any té lloc als carrers i les places de Palamós. Les activitats són organitzades per l’Associació Cultural Colla Gegantera de Palamós, i compten amb la participació de formacions musicals d’arrel tradicional encapçalades pels Grallers de Palamós. Dissabte a la tarda tindrà lloc una cercavila d'elements festius al barri vell, i la plaça dels Arbres acollirà una àmplia mostra de danses populars, amb principal protagonisme pel Ball de Valencians i el Ball de Prims, tradicionals de la ciutat de Reus. Diumenge serà el torn per una de les principals novetats del programa amb la 1a Mostra de Balls de Gegants Vila de Palamós.

La cultura popular i tradicional catalana es tornarà a donar cita a Palamós aquest proper cap de setmana 1 i 2 d'abril, amb la realització de la 17a edició de la proposta “Tu Tries!”, que organitza l’Associació Cultural Colla Gegantera de Palamós, amb la col•laboració de l’Ajuntament de la vila.

Enguany el programa d’activitats, totes elles gratuïtes, comptarà amb la participació un any més de formacions musicals d’arrel tradicional encapçalats pels grallers de Palamós, amb l'objectiu de realitzar una gran festa de la cultural catalana, oberta a tothom, i que cada any té lloc als carrers i les places de Palamós.

Cercavila i mostra de balls populars reusencs
El tret de sortida del “Tu Tries!” tindrà lloc el dissabte a les 19 h, amb una cercavila d'elements festius amb balls i música que comptarà amb la participació de tots els grups participants.

L’itinerari començarà a la plaça del Dr. Francesc Dalmau i recorrerà diversos carrers del centre de la vila fins a arribar a la plaça dels Arbres, on tindrà lloc
una mostra del Ball de Valencians i el Ball de Prims, amb molta tradició a la ciutat de Reus.

Ball de Valencians
El Ball de Valencians és una dansa tradicional del seguici popular del Camp de Tarragona originari d'aquesta zona de Catalunya a finals del segle XVIII. El seu vestit es caracteritza per un faldellí, mocadors i castanyoles, i la seva coreografia inclou diferents parts de ball i culmina amb l'elevació de petites construccions humanes; per aquest motiu, des de fa temps, és conegut que el ball de valencians és el precedent immediat dels castells.

Ball de Prims
El Ball de Prims és un element del Seguici Festiu de Reus que surt per la Festa Major d'aquesta ciutat. Els orígens es remunten a una antiga dansa de joglars i es caracteritza per la sonoritat dels cascavells que porten.

Corretaskes
La darrera proposta per dissabte del “Tu Tries!” arribarà a partir de les 22 h amb el popular Corretaskes, on com diu el nom es farà un ampli itinerari que acompanyat de música passarà per algunes de les tavernes del barri vell. El recorregut enguany anirà acompanyat de la formació So Nat, grup graller del camp de Tarragona.

1a Mostra de Balls de Gegants Vila de Palamós
Diumenge 2 d'abril serà el torn per la principal novetat del programa, amb la realització de la 1a Mostra de Balls de Gegants Vila de Palamós.

Aquesta activitat s'iniciarà a les 11 h al passeig del Mar, amb una passejada de les diverses parelles de gegants participants provinents de diferents punts de Catalunya. A les 12 h aquestes colles geganteres realitzaran una mostra de balls de gegants que tindrà lloc davant l'escenari del passeig.

Foto: Els gegants de Palamós també seran presents a les activitats de la nova edició del "Tu Tries!".

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments