14/12/2017 Entitats associatives

Aquest diumenge arriba la 41a edició de la popular Fira Nadalenca de Palamós

La fira, que se celebrarà de 10 a 14 h, posarà a la venda productes nadalencs fets a mà per les escoles i entitats, hi haurà actuacions de diferents corals palamosines, i es farà el sorteig d’obres d’art cedides per diferents artistes de la comarca. Durant el cap de setmana i dins les activitats de la Fira Nadalenca, la Companyia Teatral Els Cosinets representarà la seva nova funció “Per molts anys, iaia!” amb la participació de joves actors i actrius palamosins. La Fira Nadalenca destinarà tota la recaptació a l’Associació AFATRAM i la Fundació VIMAR, que fomenten projectes per a les persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Aquest diumenge 17 de desembre Palamós celebrarà la 41a edició de la popular Fira Nadalenca Infantil i Juvenil, que cada any s’organitza al municipi amb l’objectiu de recaptar fons en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

Aquesta activitat és organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i compta amb la col•laboració d’entitats, associacions, escoles del municipi i l’Ajuntament de Palamós.

La Fira, que es realitzarà de les 10 a les 14 h del matí al carrer Major i la plaça de la Vila de Palamós, posarà a la venda a preus molt populars diferents articles nadalencs elaborats pels alumnes de les escoles del municipi i membres de les entitats col•laboradores.

Durant la celebració d’aquesta activitat també es preveu realitzar el tradicional concert de nadales a càrrec dels alumnes de les escoles de primària de la vila, els Grallers de Palamós, Fusions Grup Vocal, el coro rociero Añoranzas del Sur i el coro rociero Azahares.

Durant la fira també es farà el sorteig de quadres cedits per una vintena de pintors de la comarca.

Dues funcions teatrals de Els Cosinets
Aquest dissabte 16 de desembre , a les 20.30 h, i diumenge 17, a les 18 h, dins les activitats solidàries de la Fira Nadalenca, el teatre La Gorga acollirà les dues representacions de la nova funció que presenta el grup de teatre infantil palamosí Els Cosinets, que aquest any celebra els seus 15 anys.

“Per molts anys, iaia!” és la proposta teatral d’enguany, una obra carregada de bon humor que girarà entorn de la festa d’aniversari que la família ha preparat a la iaia pels seus 90 anys. El preu de l’entrada és de 6 €, que aniran íntegrament destinants al fons de la Fira Nadalenca, i ja es poden adquirir a les oficines del teatre La Gorga o a través de la pàgina web www.lagorga.cat.

A banda d’aquestes dues funcions, la Companyia Els Cosinets ja va organitzar, el cap de setmana del 25 i 26 de novembre, la “Nit del Talent” en la que palamosins i palamosines de diferents disciplines com la música, el teatre, la màgia o la dansa van demostrar el seu talent. Aquesta activitat també va destinar tota la seva recaptació a la Fira Nadalenca.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra dels diners resultant de les activitats de la tradicional Fira Nadalenca i les diferents representacions teatrals de la Cia. Els Cosinets, enguany es destinarà a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà, concretament a l’Associació AFATRAM i la Fundació VIMAR.

L’Associació AFATRAM (Associació de Familiars d’usuaris del Centre Tramuntana de Palafrugell) destinarà l’aportació solidària de la Fira Nadalenca a poder seguir potenciant el projecte d’atenció en aspectes esportius, fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de 64 persones amb discapacitats que són usuaris i treballadors del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell. Davant el bon resultat que està donant la iniciativa, AFATRAM aposta per seguir aportant aquests tractaments que són a càrrec de tècnics especialistes en activitats esportives, logopèdia i fisioteràpia. Amb la realització d'aquestes activitats s’aconsegueix un major benestar físic i emocional de la persona, així com la millora de les seves relacions interpersonals, la seva inclusió social i el seu desenvolupament personal.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat proposa destinar l'aportació econòmica de la Fira a cobrir les despeses que suposa l'organització dels casals d'activitats de Nadal, Setmana Santa i estiu, dels 34 usuaris dels pisos tutelats i residències per a persones discapacitades psíquiques que gestiona aquesta entitat al Baix Empordà. L'objectiu del projecte és el de poder proporcionar activitat lúdica, cultural i esportiva a aquest col•lectiu de persones discapacitades durant el seu període de vacances, amb la necessària contractació dels monitors, les activitats i els mitjans de transports necessaris que ho facin possible.

Foto: "selfie" dels organtizadors i col·laboradors de la Fira Nadalenca 2016

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments