14/03/2017 Servei de Ciutadania i Immigració

Palamós organitza sessions formatives a persones immigrades residents al municipi sobre els mecanismes de funcionament de la societat catalana

La setmana vinent s’iniciarà una nova edició d’aquesta activitat informativa i formativa, totalment gratuïta, que té com a objectiu afavorir l’autonomia de les persones immigrades i facilitar la convivència, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Les persones interessades a participar de les sessions podran fer la seva inscripció el proper divendres 17 de març al matí a l’Aula d’Aprenentatge de Palamós. Les sessions formatives de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic tindran lloc durant la segona meitat d’aquest mes de març i es realitzaran a l’Aula d’Aprenentatge de Palamós.

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, iniciarà dimarts 21 de març, la primera de les cinc sessions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, que tindran lloc durant tota la segona meitat d’aquest mes de febrer.

Aquesta activitat informativa i formativa gratuïta, que té lloc a Palamós, es realitza periòdicament (tres vegades a l'any) i s’adreça a persones adultes immigrades residents a la vila que, per diverses raons, desconeixen els mecanismes de funcionament de la societat catalana.

La formació que s’imparteix es basa amb la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, que defineix una xarxa i circuits d’acollida per afavorir l’autonomia de les persones i facilitar la convivència, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Aquesta formació s’estructura en tres blocs formatius: llengua catalana (90 h), mecanismes del mercat (15 h) i coneixement de la societat d’acollida (15 h).

Les sessions previstes per aquesta nova edició es realitzaran a l’Aula d’Aprenentatge de Palamós els dies 21, 22, 23, 29 i 30 de març de 9.30 a 12.30 h, i suposaran un total de 15 hores de formació.

Amb el mòdul de coneixement de la societat d’acollida es pretén fer una aproximació general als mecanismes de funcionament de la societat catalana (organització municipal, convivència, habitatge, sistema laboral, sistema sanitari, sistema educatiu, sistema de protecció social, cossos de seguretat), contextualitzar dins el marc de Catalunya i en concret Palamós i informar sobre la situació administrativa i sobre els seus drets i deures, segons la llei d’estrangeria a les persones immigrades d’origen estranger que viuen al municipi.

Les sessions programades compten, entre altres, amb la participació de diversos especialistes en temàtica jurídica, social o laboral. Aquest és el cas de la participació d’advocats que informen del procés d’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria; també d’agents de la unitat d’atenció a la comunitat dels Mossos d’Esquadra per explicar la part referida a la seguretat i la convivència; o bé l’assessorament de tècnics de l’Oficina de Palamós del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), informant dels circuits d’accés al mercat laboral i les ocupacions a Catalunya i en concret el context de Palamós.

Inscripcions el divendres 17 de març
Les persones interessades a participar d’aquesta activitat cal que facin la seva inscripció el proper divendres 17 de març, a les 11.30 h del matí, al Servei de Ciutadania i Immigració l'Aula d’Aprenentatge, ubicat al carrer de la Riera, 31. Les inscripcions es faran concretament a l'aula-F d'aquest equipament.

Per a més informació o bé per a reserva de places es pot contactar durant aquesta setmana al Servei de Ciutadania i Immigració telèfon 972 313182 o bé al correu electrònic ciutadania.immigracio@palamos.cat

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, des d’on s’organitzen les “Sessions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, es troba ubicat a l’edifici de l’Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera 31).

Aquest servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix informació i orientació als nouvinguts cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des d’aquest servei es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, coordinen programes formatius, com és el cas de les sessions de coneixement de la societat catalana o les sessions de coneixement de l’àmbit laboral, i/o la seva derivació a serveis especialitzats.

També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com la Mostra de Cuines del Món, el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82. ciutadania.immigracio@palamos.cat

Foto: un dels cursos organitzat pel Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments