28/07/2017 Promoció Econòmica

Palamós escalfa motors pel torneig internacional Beach Polo Costa Brava

El torneig ja compta, a un mes vista, amb una vintena d'equips inscrits i una presència internacional remarcable amb esportistes americans, holandesos, italians, francesos o russos. Jugadors i jugadores d'elit visitaran el Beach Polo Costa Brava durant algun dels tres dies de competició. Anni i Clara Espar, a més de Bea Ortiz, totes tres jugadores del CN Sabadell i de la selecció espanyola; i també Felipe Perrone, un dels millors jugadors del món i recent fixatge de l’Atlètic Barceloneta, seran presents al torneig. La platja Gran de Palamós acollirà aquest esdeveniment esportiu que es disputarà en un espai especialment habilitat a l’aigua amb un camp inflable. L'organització també ubicarà a terra dos espais clarament delimitats, amb una zona d'organització i una de "village".

Aquest matí (28/07/17) la platja Gran de Palamós ha acollit la presentació oficial del torneig internacional Beach Polo Costa Brava que tindrà lloc en aquest mateix espai litoral els dies 1, 2 i 3 de setembre, organitzat per Barcelona International Water Polo Academy (BIWPA) amb el suport de l'Ajuntament de Palamós.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, la directora general BIWPA, Cristina Marín, els màxims coordinadors d'aquest esdeveniment esportiu, Joel Esteller i Enric Arnella, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós, Emili Colls.

Els organitzadorss del primer torneig internacional Beach Polo Costa Brava treballen ja en els preparatius d'aquesta primera edició que compta amb el suport de l'Hotel Trias.

Un total de 18 equips ja han formalitzat la seva inscripció a poc més d’un mes de la primera jornada de competició, que començarà l’1 de setembre a primera hora de la tarda i finalitzarà el dia 3 al vespre.

Participació internacional
Un dels grans atractius de l’activitat serà la gran participació internacional. El Beach Polo comptarà amb la presència de dos equips femenins de la Universitat de California, Davis. També hi ha inscrits equips europeus com els francesos Lyon Rhone Water Polo i el París Aquatic; també el Verona italià o el Moscú State University rus. Destacar la participació de dos clubs dels Països Baixos, el ZPC Wiekslag holandès, que aportarà dos equips de diferent gènere, i el Z&PC Watervlo.

En representació catalana, hi haurà un combinat format majoritàriament per jugadors del Club Natació Barcelona, cinquè classificat a la fase regular de la Divisió d’Honor masculina aquesta temporada.

A aquests dos conjunts cal afegir també dos equips que han ajuntat un seguit de jugadors catalans provinents d’equips molt diversos. Molts d’ells, juguen o havien jugat junts en algun moment de la seva carrera esportiva i el torneig serà l’excusa per retrobar-se fent el que més els agrada: jugar a waterpolo. Un club català, l’AESE femení, es desplaçarà també a Palamós per disputar la competició.

Per altra banda, el torneig també ha captat l’atenció de clubs d’altres comunitats autònomes com l’Eibarko Urbat I.K.E. d’Eibar amb equips masculí i femení, el Real Club Náutico de Vigo i el C.D. Fortuna K.E. del País Basc.

Finalment, hi haurà un combinat de jugadors estatunidencs i espanyols capitanejats per Sarah Lizotte, jugadora americana de la Universitat de California a Los Angeles (UCLA), actualment al CN Mediterrani de Divisió d’Honor.

La zona de competició i el "village"
Els partits del torneig es disputaran en un espai a l'aigua, a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant d'aquesta manera un seguiment còmode de cada partit per part del públic assistent i fent molt més espectacular l'activitat. L'espai de joc s'habilitarà especialment amb un camp inflable format per boies i porteries que se situaran davant la platja.

A banda i en l'àmbit de la sorra de la platja estarà situada una àrea reservada per l’avituallament dels esportistes, on se subministraran tot tipus de refrescos per hidratar-se. Al costat de la carpa amb les begudes, hi haurà situada una segona carpa on es gestionarà la competició i els partits, amb àrbitres i els màxims responsables del torneig.

En un espai posterior a aquest s'ubicaran els estands de les diverses marques comercials col•laboradores com Turbo, Powerade, Coca Cola, Estrella Damm, Red Bull, Vodafone, Frit Ravich o Freixenet. I enmig dels dos espais esmentats, hi haurà una zona “chill-out” amb cadires, taules, parasols i música on els atletes podran descansar o prendre’s un refresc.

La presència de l'elit del waterpolo estatal
Jugadors i jugadores d'elit visitaran el Beach Polo durant els tres dies de competició. Anni Espar -imatge de BIWPA-, Clara Espar i Bea Ortiz, totes tres jugadores del CN Sabadell i de la selecció espanyola, presenciaran els partits del dissabte. També hi haurà presència masculina amb el recent fixatge de l’Atlètic Barceloneta i un dels millors jugadors del món Felipe Perrone i el jugador del CN Sabadell Gonzalo López-Escribano.

L'objectiu de l'organització és que aquest esdeveniment esportiu es converteixi en un torneig referència de waterpolo-platja al país i s’assenti a la zona de la Costa Brava.

Foto: (de dreta a esquerra) el regiddor de Promoció Econòmica, l'alcalde de Palamós, la directora de BIWPA i el coordinador esportiu del torneig, avui a la platja Gran de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments