02/01/2019 Joventut

Palamós proposa activitats per als més petits per esperar l’arribada dels Reis Mags d’Orient

Demà dijous 3 de gener, de 16:30 a 19:30 h, i divendres 4, de 10 a 13 h i de 16:30 a 19:30 h, la plaça de l’Arbreda acull les “Patge Olimpíades” amb activitats pels nens i nenes. L’activitat consisteix en què els infants facin proves i visquin aventures per aconseguir ser uns bons Patges Reials. El programa d’activitats nadalenques a Palamós “Activa’t per Nadal” va començar l’1 de desembre i s’allargarà fins dilluns 7 de gener.

Palamós ja ho té tot a punt per celebrar a partir de demà a la tarda una nova edició de les “Patge Olimpíades”, les proves dirigides als nens i nenes per saber si podrien ser uns bons Patges Reials.

Demà dijous 3 de gener, de 16:30 a 19:30 h, i divendres, de 10 a 13 h i de 16:30 a 19:30 h, a la plaça de l’Arbreda, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós proposa una dotzena de proves pensades especialment per als infants i joves que vulguin viure aventures i conèixer com és la feina i el dia a dia d’un Patge Reial.

D’entre la dotzena de proves que hi ha previstes en les “Patge Olimpíades” destaca l’activitat d’aprendre a embolicar regals - una tasca imprescindible per a ser patge-, o la de saber conduir una embarcació, ja que els Reis Mags d’Orient arriben a Palamós en vaixell i els patges han de saber navegar per portar-los a port. Tots els nens i nenes que superin 9 de les 12 proves aconseguiran el diploma que els acredita com a patges reials.

L’activitat, que és totalment gratuïta i es fa a la plaça de l’Arbreda, compta també amb la col•laboració de la companyia infantil Fefe & Co amb qui els més petits podran fer el seu fanalet per anar a esperar a Ses Majestats.
A més, durant els tres torns de l’activitat hi haurà xocolatada per a tothom.

Arribada de Ses Majestats a Palamós
Després de la celebració de les “Patge Olimpíades”, aquest dissabte 5 de gener Palamós celebrarà la tradicional arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. A partir de les 18 h, al Moll Vell, els Reis arribaran per mar com és habitual on l’alcalde i els nens i nenes els estaran esperant, mentre berenen una xocolata calenta. A partir de les 19 h, la cavalcada dels Reis Mags començarà des de Sant Joan i arribarà fins el teatre La Gorga on, a partir de les 20 h, es farà la tradicional salutació de Ses Majestats a tots els infants.

Enguany Ses Majestats baixaran de les seves carrosses a l’inici del carrer de Dídac Garrell i faran un recorregut a peu des d’aquesta via, passant pel carrer Major i fins arribar al teatre La Gorga.

Com a novetat, aquest any l’agrupació de batucada Repercussió de Palamós col·laborarà animant la festa pels carrers cèntrics de la vila mentre els nens i nenes i les seves famílies esperen l’arribada de la comitiva Reial, pels voltants de les 19 h.

Unes dues mil persones al “Nadal Jove”
Dins la campanya d’activitats nadalenques de Palamós “Activa’t per Nadal”, el Departament de Joventut va organitzar també els passats dies 27, 28 i 29 de desembre les activitats del “Nadal Jove”, que durant tres dies va oferir als infants i joves, tallers de manualitats, animació infantil, cantada de nadales o jocs recreatius com diferents inflables, ludoteca, pista poliesportiva, iniciació al mini tennis o un circuit d’aventura amb tirolina.

Durant aquests tres dies pel “Nadal Jove”, situat a la Nau dels 50 metres, hi han passat unes dues mil persones que han aprofitat les festes nadalenques per passar una bona estona amb els més petits.

Aquesta activitat ha estat organitzada des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós en col·laboració amb diferents entitats i associacions locals.

Foto: l'Arbreda durant la passada edició de les Patge Olimpíades

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments