18/06/2019 Via Pública

S'inicia el projecte que permetrà connectar el carrer d'Àngel Guimerà amb l'aparcament del carrer Riera, a Sant Joan

Aquest matí s'han iniciat les feines de topografia prèvies a les obres, que s'engegaran durant la setmana vinent i que tindran una durada màxima de dos mesos. Aquest projecte forma part de les propostes votades pels palamosins mitjançant procés de participació ciutadana. Les tasques es basen en la construcció d’un petit pont que ha de permetre superar el rec del Molí, així com la construcció de voreres a banda i banda de l'accés i d'una illeta que separarà el trànsit d'entrada del de sortida de l'aparcament. L'aparcament del carrer Riera es troba ubicat en un solar de 3.110 m2 molt proper a l'escola Vila-romà, que permet l'estacionament de fins a un centenar de vehicles.

Durant aquest matí s'han iniciat les tasques de topografia prèvies a les obres de construcció del nou accés a l'aparcament del carrer Riera, a Sant Joan, que permetrà la connexió d'aquest equipament amb el carrer d'Àngel Guimerà, que esdevé un dels principals accessos al municipi, poden entrar i sortir de l'aparcament directament per aquest carrer.

La construcció d'aquest accés forma part dels projectes que els palamosins i les palamosines varen votar durant el procés de pressupostos participats de 2018.

En l'actualitat a aquest aparcament només si pot accedir pel carrer Riera i, amb aquesta nova connexió, es facilitarà el flux d'entrades i sortides de vehicles a aquest equipament, millorant l’accessibilitat i augmentant el rendiment, alhora que facilitarà la mobilitat, evitant volum de trànsit de vehicles pel carrer Riera.

Les obres s'iniciaran durant la setmana que ve, i es basen en la construcció d’un petit pont que mitjançant un calaix de formigó ha de permetre superar el rec del Molí que passa en paral•lel entre l'aparcament i el carrer d'Àngel Guimerà. També inclourà la construcció d'un vial de 6 metros d’amplada i de voreres a banda i banda de l'accés, així com d'una petita illeta que separarà, en aquest accés, el trànsit d'entrada del de sortida de l'aparcament.

El pressupost de les tasques d'adequació d'aquest nou accés a l'aparcament del carrer Riera és de 22.500 € i el seu termini és de 2 mesos.

Un espai de 3.110 m2 i capacitat per a 100 cotxes
L'aparcament del carrer Riera es troba ubicat en un solar de 3.110 m2 ubicat entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i el carrer Riera, molt a prop de l'escola Vila-romà, que permet l'estacionament de fins a un centenar de vehicles, principalment dels veïns d'aquest sector i dels usuaris de l'escola Vila-romà i de l'Aula d'Aprenentatge, ubicats a només uns cent metres d'aquest nou equipament.

L'any 2017 l'Ajuntament de Palamós va llogar aquests terrenys amb l'objectiu de poder resoldre la demanda d'estacionament que hi havia en aquest àmbit molt proper també al nucli antic de Sant Joan, on es prioritza el pas de vianants i en conseqüència es prohibeix l'estacionament de vehicles.

Foto: aquest matí s'han iniciat les tasques de topografia prèvies a les obres de construcció del nou accés a l'aparcament del carrer Riera.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments