10/09/2019 Festes i Tradicions

Palamós celebra la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes festius

L'activitat s'encetarà aquest vespre amb una revetlla de la Diada que inclourà un concert i que, a causa de les inclemències meteorològiques, finalment s'ha traslladat al Teatre La Gorga; ajornant també la Marxa de Torxes. Demà es realitzaran els actes centrals de la Diada Nacional de Catalunya a Palamós, que es duran a terme a partir de les 11 h amb una cercavila de gegants, i que seguiran a la plaça de Catalunya, amb la hissada de la senyera, la lectura del manifest, l’ofrena floral, o la interpretació d’Els Segadors. La Diada finalitzarà a la tarda amb una ballada de sardanes al passeig del Mar; i el dissabte 14 tindrà lloc una xerrada d'introducció al món casteller.

Palamós organitza els actes festius i institucionals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. El programa previst s'obrirà avui dimarts amb la revetlla de la Diada.

Actes de revetlla
A partir de les 20 h del vespre tindrà lloc un concert organitzat per l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i que en aquesta ocasió serà a càrrec de la formació COI Els Montgrons, el grup de La Bisbal d'Empordà especialitzat en versions de temes famosos de la discografia catalana.

Aquest acte s'havia programat a la plaça de Catalunya però a causa de les inclemències meteorològiques que afecten avui el municipi s'ha traslladat finalment al Teatre La Gorga (entrada gratuïta).

Precisament l'episodi de pluges i vent que es preveu per aquest vespre nit també ha motivat a les entitats d'Òmnium Cultural i l’ANC Palamós ha ajornat al dilluns 30 de setembre, la tradicional Marxa de Torxes que hauria tingut lloc dins els actes de revetlla d'avui.

La Diada a Palamós
Si la meteorologia ho permet demà dimecres 11 de setembre, la Diada s’iniciarà a les 11 h del matí amb una cercavila de gegants i grallers de Palamós, que sortirà des de l’Ajuntament i recorrerà els carrers més cèntrics del municipi fins a arribar a la plaça Catalunya. A les 11.30 h començaran els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya que s’iniciarà amb un ball de gegants, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós.

Tot seguit es farà la hissada de la senyera que anirà acompanyada amb la peça musical "Cant dels pobles", que interpretaran conjuntament cantaires de diferents corals palamosines.

Això donarà pas a l'ofrena floral conjunta que fa el consistori palamosí en nom de tot el municipi al monument dedicat al poema ‘Les Tombes Flamejants’ de Ventura Gassol, situat a la mateixa plaça Catalunya, i la posterior lectura del manifest institucional.

Un cop finalitzada la lectura, la coral conjunta interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’, que tancarà l’acte institucional.

En cas de pluja, la Diada es trasllada a La Gorga
Si les inclemències meteorològiques persisteixen demà dimecres, amb pluja o fort vent, tots aquests actes es traslladaran al Teatre La Gorga.

Un cop finalitzats els actes oficials de la Diada, a les 12 h del migdia, és prevista la sortida dels autocars que marxaran en direcció a Barcelona amb tots aquells palamosins i palamosines participants en els actes organitzats a la ciutat comtal per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

La jornada festiva de demà a Palamós culminaran amb la ballada de sardanes que es farà a les 19 h, al Passeig del Mar, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, i organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

El coneixement del món casteller
Enguany els actes de celebració de la Diada s'allargaran un dia més, i el dissabte 14 de setembre és prevista la realització d'una xerrada informativa sobre el món casteller a càrrec de David Sanz, casteller dels Xiquets de Reus.

Aquesta activitat tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Lluís Barceló i Bou, i es complementarà amb activitat castellera i música en directe que realitzaran a l'exterior de la biblioteca (parc dels Països Catalans) la colla Minyons de Santa Cristina i els Gralluts de Palamós.

Foto: actes institucionals a Palamós de la Diada Nacional de Catalunya.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments