02/10/2019 Promoció Econòmica

S'obre una nova edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” que durant tot el mes d'octubre permetran "maridar" la cuina i la cultura local

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals. El programa ja s'ha posat en marxa i s'allargarà fins a l'1 de novembre, amb una àmplia oferta d'activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals. Entre les propostes es destaquen els menús gastronòmics que ofereixen els restaurants o les tapes que elaboren les tavernes del municipi, però també el concert maridat al castell de Sant Esteve, el concurs d'arrossos mariners o la primera Marxa popular del Vi de Palamós, entre moltes altres propostes. Una de les principals novetats és l'edició del passaport Gastrocult, el llibret que recull tota l'àmplia oferta d'aquestes jornades, que permet fer un recorregut gastronòmic pels establiments participants amb la possibilitat d'aconseguir un destacat premi.

Coincidint amb l'inici d'aquest mes d'octubre s'ha posat en marxa una nova edició de les populars jornades "Palamós Gastronòmic", organitzades per l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós, i que fins al dia 1 de novembre, faran protagonista l'àmplia oferta culinària local amb la realització d'activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals.

Aquestes jornades tenen com a objectiu donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals, i per a poder-ho fer compten amb la col•laboració dels establiments i les entitats comercials i de restauració del municipi.

El programa d'activitats té com a principal referent els menús gastronòmics que presenten els restaurants o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia varietat d'oferta que serà present en aquests establiments (32 en total) durant tot el mes. Aquesta activitat culinària es "maridarà" amb propostes lúdiques i culturals com les de demà dijous, amb dos concerts gratuïts de música en directe, a les 20 h, al restaurant La Paki (pg. del Mar); i a les 24 h, al restaurant La Capital (pl. St.Pere).

A banda es destaquen dins la programació gastronòmic-cultural, el concert maridat al castell de Sant Esteve de La Fosca, del diumenge dia 13, a les 12h, i que comptarà amb la participació del grup de violoncels Northen Cellos, combinats amb el tast de vins que oferirà la sommelier Clara Antúnez. Una activitat que aquesta sommelier repetirà el dimecres 16, al Parc dels Països Catalans, a les 19h, i en aquest cas acompanyada del recital poètic amb Esteve Bosch.

1r Concurs Amateur d'Arrossos Mariners
Entre les novetats de la programació d'activitats de les jornades "Palamós Gastronòmic'19" es destaca enguany la realització del 1r Concurs Amateur d'Arrossos Mariners que tindrà lloc el diumenge dia 20 d'octubre, al passeig del Mar i per al qual cal inscripció prèvia a l'oficina de turisme.

També es realitzarà la degustació de gelats, la presentació d'olis i xocolates artesanes o bé el taller d'elaboració de panellets vegans, que es duran a terme en diversos dies a la botiga El Granel; les demostracions de cuina i els sopars maridats que faran diversos restaurants del municipi (DVisi, Entre dos Mons, Umami Palamós, Mas dels Arcs, La Barberia); o els tallers de cuina del peix o la visita guiada de la Gamba de Palamós i de la subhasta, que organitzarà l'Espai del Peix.

Marxa Popular del Vi de Palamós
Altres propostes més lúdiques d'aquesta àmplia programació serà el Concurs de Beure en Porró, que es combinarà amb la mostra i explicació dels vins de pagès que es realitzarà el dissabte 12, a les 19 h, a La Barberia.

Cal destacar la realització de la 1a Marxa Popular del Vi de Palamós que tindrà lloc el diumenge dia 27, amb sortida a les 10 h, des del Pavelló Municipal d'Esports, que farà un recorregut per la zona de vinyes de la vall de la Bell-lloc i que visitarà el Celler d'en Marc i la Bodega Brugarol.

Passaport Gastrocult
Una de les principals novetats és l'edició del passaport Gastrocult, el llibret que recull l'oferta dels menús i les tapes que ofereixen els 32 establiments, restaurants i tavernes, participants. El Gastrocult presenta també el plànol amb la ubicació d'aquests establiments i de les activitats programades, així com tota l'agenda de propostes d'aquestes jornades.

Aquest llibret es pot adquirir a l'oficina de turisme i als establiments participants, i convida al públic de les jornades a poder participar durant aquest mes en un concurs, tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que ofereixen, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet. L'establiment guanyador rebrà com a premi un àpat a l'hotel Casamar.

El passaport Gastrocult permet ser segellat en cadascuna de les activitats que es participi, d'aquesta manera aquelles persones que l'hagin segellat en tres tavernes, un restaurant i en dues activitats, entrarà en un sorteig d'una targeta de compra en els establiments de Fecotur per un valor de 300 €.

Les jornades també inclouen el concurs d'Instragram, que amb l'etiqueta #Palamosgastronomic2019 premiarà la millor imatge d'aquesta activitat gastronòmica palamosina, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s'organitzen a Palamós.

Foto: Representants municipals i del sector gastronòmic i comercial del municipi, durant la presentació de la nova edició de les jornades "Palamós Gastronòmic".

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments