14/09/2020 Servei de Premsa

L'Ajuntament de Palamós fa una valoració positiva de les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19 realitzada aquest estiu en l'àmbit de les platges del municipi

En aquest sentit es destaca la funció informativa i de control que han realitzat 10 informadors/es que diàriament i durant els mesos de juliol i agost, han realitzat aquesta tasca a les platges del municipi. Les funcions bàsiques d'aquests informadors han estat les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, aplicant les mesures d’higiene i seguretat relacionada amb la prevenció de la Covid-19. La majoria de les platges del municipi, amb unes dimensions prou grans, han acollit sense problemes el gruix important d'usuaris dels pics d'estiu. Només en el cas de la platja de La Fosca, amb un espai més reduït, s'ha aplicat puntualment el tancament d'accés per haver arribat al límit de l'aforament previst.

Les platges i les cales de Palamós han comptat aquest estiu amb un servei d'informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d'ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat i de prevenció de la Covid-19.

L'Ajuntament de Palamós fa una valoració positiva de la tasca informativa i de control que s'ha realitzat diàriament a les platges del municipi, que es va iniciar el 3 de juliol i es va allargar fins al 30 d'agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d'aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d'aquests informadors han estat les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d'aquests espais litorals han d'aplicar per evitar possibles contagis.

L'Ajuntament de Palamós ha fet valoració d'aquest servei durant un acte que ha reunit a la Sala Noble, els informadors que han realitzat aquest servei durant l'estiu, juntament amb el cap de la Policia Local de Palamós, els regidors de Medi Ambient i de Seguretat, encapçalats per l'alcalde del municipi.

La tasca informativa realitzada pels informadors s'ha fet de manera conjunta amb la Policia Local i s'ha sumat a la dels cartells que es troben instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat respecte a la resta de persones.

En aquests cartells també es fa referència a les normes de l'ús de dutxes i rentapeus que cal utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de la recomanació d'utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Restricció d'accés
Algunes de les principals platges del municipi (platja Gran i Castell) tenen unes dimensions prou grans per a poder acollir un gruix important d'usuaris, i no han registrat cap tipus de problema d'aforaments durant l'estiu.

Només en el cas de la platja de La Fosca -sector oest- que té un espai de sorral més reduït (no la de Sant Esteve -est-) s'ha aplicat en ocasions la restricció d'accés, una mesura que s'ha fet efectiva un cop s'ha detectat un pic puntual del nombre de persones a la platja.

Quan els informadors detectaven la possibilitat d'arribar a un punt de saturació d'aforament, s'activava un protocol mitjançant el qual es tancaven tots els accessos a la platja afectada, restant només un punt d'entrada i sortida, on els informadors donaven pas a mesura que la pressió sobre l’aforament es reduïa.

A les platges de Cala Estreta o la de la platja del Morro del Vedell, malgrat que són les que tenen unes dimensions més reduïdes, no s'ha hagut d'aplicar cap mesura de restricció d'accés.

Foto: una part dels informadors que han realitzat aquest servei durant l'estiu, juntament amb els representants municipals, durant l'acte de valoració de l'activitat realitzada a les platges de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments