16/09/2020 Servei de Premsa

Palamós recupera les projeccions de cinema comercial a l'Arinco, que tornarà a obrir les seves sales el dia 24 de setembre

La cooperativa "Cinema 4 you" s'ha interessat per l'explotació comercial de les tres sales de l'Arinco, després que aquest cinema tanqués portes el passat mes d'abril amb motiu del decret de l'estat d'alarma i que posteriorment l'empresa que ho gestionava decisís no tornar a obrir. Aquest emblemàtic cinema palamosí recuperarà així la seva activitat, oferint sessions de cinema comercial cada setmana de dimecres a diumenge. La reobertura tindrà lloc el proper dijous, 24 de setembre, amb tres sessions especials i gratuïtes. A banda els dies 25, 26, 27 i 30 de setembre, s'oferirà una programació especial amb les millors estrenes d'aquesta temporada al preu especial de 5 € l'entrada.

El dijous 24 de setembre Palamós tornarà a recuperar les projeccions de cinema comercial al municipi amb la reobertura de l'emblemàtica sala Arinco.

Aquest cinema palamosí tornarà a posar en marxa la seva activitat després que el passat mes d'abril aquesta instal•lació tanqués portes amb motiu de l'aplicació de les mesures de confinament establertes amb l'estat d'alarma, i que posteriorment l'empresa que ho gestionava decidís no tornar a obrir.

"Cinema 4 you", nou gestor
La cooperativa, de nova creació, "Cinema 4 you" gestionarà i explotarà comerciament les tres sales de l'Arinco. Aquesta cooperativa ja gestiona actualment altres cinemes, com el cinema Prado, de Sitges; i el cinema Ribes, a la localitat de Sant Pere de Ribes.

Aquest matí el representant de la cooperativa "Cinema 4 you", David Cuesta, i l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, han assistit a l'acte de presentació als mitjans de comunicació de la reobertura de les sales de cinema Arinco.

David Cuesta ha destacat la bona col•laboració amb l'Ajuntament de Palamós i més concretament amb l'Àrea de Cultura, mitjançant la qual "es potenciaran propostes alternatives al cinema comercial adreçades a col•lectius del municipi com els joves o les entitats locals, potenciant sinergies amb el cine com a protagonista".

L'alcalde de Palamós valora molt positivament la reobertura de les sales de cinema Arinco i agraeix l'aposta que fa "Cinema 4 You" com a nous gestors i l'acord amb la propietat de l'equipament, que fan possible la continuïtat del cinema a Palamós. L'alcalde destaca la importància de seguir sent referent en aquest àmbit i fa una crida als palamosins i palamosines i als ciutadans de la comarca "per tal de tornar a utilitzar les sales de cinema Arinco, i d'aquesta manera, entre tots, poder assegurar de manera definitiva la projecció de cinema al municipi i potenciar aquesta activitat al territori del Baix Empordà".

Per tal de posar en marxa de nou les tres sales de l'Arinco, "Cinema 4 you" ha hagut de renovar part dels equipaments de dues d'aquestes sales, que estaven malmesos. L'objectiu de la cooperativa és obrir i començar l'activitat, i de manera progressiva anar treballant en la realització de millores en aquest equipament.

Jornada inaugural de portes obertes
La reobertura tindrà lloc el proper dijous, 24 de setembre, amb unes sessions especials i gratuïtes:

Sala 1: A les 18 h "Les Vides de Marona" pel•lícula infantil en català.

Sala 2: A les 18:30 h "Sombras Acusadoras" (VOSE), un clàssic de l'any 1958 rodat a Palamós i que comptarà amb la presentació del periodista local Joan Trillas.

Sala 3: A les 19 h es projectarà la pel•lícula "Isaac", que després de passar pel Festival de Màlaga, l'Arinco estrenarà en primicia aquest film, dels directors David Matamoros i Angeles Hernández. Aquesta sessió especial comptarà amb la presència de David Matamoros.

Les estrenes més actuals, versió original i àmplia oferta d'esdeveniments
Els cinemes Arinco comptarà amb una programació comercial amb les estrenes més actuals, a més d'una programació alternativa que també comptarà amb sessions en versió original subtitulada.

El públic també podrà gaudir d'una àmplia oferta d'esdeveniments per a cinema com òperes, ballets, musicals i concerts, entre d'altres. La novetat també arribarà amb les crispetes, que seran el•laborades amb productes ecològics de primera qualitat.

Les sales de l'Arinco obriran cada setmana de dimecres a diumenge. A banda els dies 25, 26, 27 i 30 de setembre, s'oferirà una programació especial amb les millors estrenes d'aquesta temporada al preu especial de 5 € l'entrada.

Aquesta temporada els cinemes Arinco comptaran amb estrenes tan esperades com "Wonder Woman 1984", "Explota, Explota", "Sin Tiempo para Morir" i una selecció d'òperes i ballets enregistrades als teatres més importants del món.

Cinema català a La Gorga
Palamós no ha deixat de projectar sessions de cinema, un cop s'han reobertes les sales de cinema al país després del confinament i malgrat el tancament de l'Arinco.

D'aquesta manera l'Ajuntament de Palamós i des de l'Àrea de Cultura i Patrimoni va activar alternatives a aquesta situació, donant continuïtat de l'acord establert amb el circuit estable de cinema català "Cicle Gaudí", de l’Acadèmia de Cinema Català, que fomenta la projecció de pel•lícules de producció catalana a una àmplia xarxa de cinemes de tot el país. Mitjançant les possibilitats que aporta aquest circuit Palamós programa actualment una sessió de cinema al mes, al Teatre La Gorga, amb títols de produccions catalana d’estrena molt recent.

Foto: el representant de la coopertiva "Cinema 4 you", David Cuesta; i l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, durant la presentació als mitjans de comunicació de la reobertura de les sales de cinema Arinco.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments