09/10/2020 Promoció Econòmica

Les Jornades Palamós Gastronòmic ofereixen set "experiències" diferents per poder realitzar aquest llarg cap de setmana

Visita a cellers locals i al castell de Sant Esteve de Mar amb la prova de de vins marins; recorregut pel camí de ronda amb el tast de productes locals; el coneixement de l'elaboració d'oli al Mas Salvà; la visita guiada a la subhasta del peix, o bé, el show cooking de cuina marinera i tastet de peix blau. A banda d'aquestes activitats el programa inclou els menús gastronòmics que presenten els restaurants, o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia varietat d'oferta que serà present en aquests establiments durant tot el mes. Les Jornades Palamós Gastronòmic despleguen un ampli programa amb l'objectiu de donar a conèixer la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals.

El passat dia 3 d'octubre les Jornades Palamós Gastronòmic obrien la seva edició de 2020 amb la realització de la 1a Fira dels Millors Vermuts de Catalunya. A partir d'aquesta data i durant tot el mes es desplegarà un ampli programa de propostes vinculades amb la gastronomia, però també amb el paisatge, la natura o la cultura.

Cap de setmana amb set "experiències"
Per aquest llarg cap de setmana que inclou el dilluns festiu, 12 d'octubre, les Jornades Palamós Gastronòmic ofereixen un total de set "experiències" diferents. Aquesta programació s'iniciarà avui divendres 9 d'octubre amb la visita guiada a la subhasta del peix, que organitza el Museu de la Pesca a partir de les 16:30 h; que es complementarà amb el show cooking de cuina marinera que es realitzarà, a les 20 h, a l'Espai de Peix.

Demà dissabte dia 10, hi ha propostes per a tots els gustos, però que caldrà escollir. S'inclou la visita i tast al celler d’en Marc (Mas Pagès); o bé realitzar el “Camí de Mar”, mitjançant la qual es planteja un itinerari guiat pel tram del camí de ronda que va des de la Fosca i fins a Castell, on s'inclourà un tast de vins de l'Empordà i productes locals.

A banda també es proposa poder fer l'aproximació a la pesca del peix blau amb tastet de cuina marinera que es farà a l'Espai del Peix; o bé els tastos d'olis a la finca Brugarol on es visitaran els camps d'oliveres i els espais d'elaboració de l'oli.

Totes aquestes activitats tindran lloc durant el matí de demà dissabte, i la majoria d'aquestes es tornaran a programar durant els propers caps de setmana dins les Jornades del Palamós Gastronòmic.

El diumenge 11 d'octubre es repetirà a partir de les 11 h, la visita i tast de vins al celler de Mas Pagès (can Marc); i es complementarà amb la prova de vins marins a dins el castell de Sant Esteve de Mar (La Fosca); de la qual es faran dues sessions, una a les 11 h i l'altra a les 12:30 h.

Per a la realització d'aquestes activitats cal inscripció prèvia. Es pot demanar tota la informació de les activitats a l'Oficina de Turisme de Palamós, telèfon 972 600 550.

A banda d'aquestes activitats el programa inclou els menús gastronòmics que presenten els restaurants o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia varietat d'oferta que serà present en aquests establiments durant tot el mes.

Passaport Gastrocult
Totes les activitats de les Jornades Palamós Gastronòmic es compilen en el passaport Gastrocult, el llibret que recull l'oferta dels menús i les tapes que ofereixen els 20 establiments, restaurants i tavernes, participants. El Gastrocult presenta també el plànol amb la ubicació d'aquests establiments, així com tota l'agenda de propostes d'aquestes jornades.

Aquest llibret es pot adquirir a l'oficina de turisme i als establiments participants, i convida al públic de les jornades a poder participar durant aquest mes en un concurs, tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que ofereixen, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet.

El passaport Gastrocult permet ser segellat en cadascuna de les activitats que es participi, entraran en un sorteig d'una experiència que podrà fer al municipi per un valor de 300 €.

Concurs d'Instagram
Les jornades també inclouen el concurs d'Instagram, que amb l'etiqueta #Palamosgastronomic2020 i #visitpalamos premiarà la millor imatge d'aquesta activitat gastronòmica, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s'organitzen a Palamós.

Foto: Jornades Palamós Gastronòmic 2020.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments