17/11/2020 Servei de Premsa

TV3 enceta demà el seu nou espai de cuina "Pop up xef", amb l'emissió del programa que té Palamós com a protagonista

Es tracta d’un concurs, presentat pel reconegut xef Marc Ribas, en què dos joves cuiners competeixen per preparar un plat inspirat en la història, cultura i gastronomia dels pobles de Catalunya que visiten en cada cas. La gravació d'aquest programa a Palamós es va realitzar el passat mes d'octubre, ubicant al passeig del Mar una "food truck" i dues cuines on els dos cuiners concursants varen elaborar els plats. En la primera fase del programa els concursants, que parteixen des de la desconeixença del poble, faran un ampli recorregut pels carrers del municipi, visitant les botigues i els punts històrics rellevants, coneixent persones que els ajudaran en la recerca d'aquesta informació, per així poder idear un plat típic i original fent servir productes de proximitat.

TV3 estrenarà demà dimecres (18/11/20) a les 22 h, el seu nou programa de cuina "Pop up xef", que presenta el mediàtic cuiner Marc Ribas, conductor dels populars programes "Joc de cartes" o l'espai "Cuines", que també s'emeten pel canal autonòmic de la televisió de Catalunya.

Es tracta d’un concurs en què dos joves cuiners competeixen per preparar un plat inspirat en la història, cultura i gastronomia dels diferents pobles de Catalunya que visiten.

Aquest nou espai farà demà la seva estrena a la graella televisiva, amb el programa que es va enregistrar el passat 14 d'octubre a Palamós, on els responsables de "Pop up xef" varen situar el principal set de rodatge al passeig del Mar, on es va ubicar la "food truck" del programa, així com dues cuines que varen servir perquè els dos concursants elaboressin els plats inspirats en Palamós.

En la primera fase del concurs els dos xefs participants (el cap de cuina del restaurant Deliranto, amb estrella Michelin, Nil Bono; i la xef, Sara Nicolás), que partien des de la desconeixença del poble, varen fer un ampli recorregut pels carrers del municipi, visitant botigues i punts històrics rellevants, coneixent diverses persones del poble que els varen poder aconsellar i ajudar en la recerca d'aquesta informació, per així poder idear un plat típic i original vinculat a Palamós, fent servir productes de proximitat.

La producció del programa va contactar amb diversos palamosins i palamosines que varen col•laborar amb l'espai televisiu per tal que cada concursant en pogués escollir un (en aquest cas: el cuiner local Tomàs Brull; i el patró major de la Confraria de Palamós, Antoni Albalat) com a acompanyants en aquest recorregut, contrarellotge, mitjançant els quals poder conèixer el màxim del municipi (assessorats pel director del Museu de la Pesca, Miquel Martí) i, posteriorment, complementar-ho amb la compra, en el comerç local i el Mercat Municipal, d'aquells productes que requerien per a l'elaboració de la recepta.

Un cop elaborada la proposta culinària que varen presentar cadascun dels dos participants al concurs, un jurat format per quatre persones, la sommelier Meritxell Falgueras, el periodista Santi Villas; i els palamosins, Ramon Boquera i M.Àngels Puig, varen valorar els plats per escollir un guanyador.

TV3 ha previst emetre els sis programes que inclou aquesta temporada el "Pop up xef", concretament els enregistrats a Palamós i Olot (Girona), Les Borges Blanques i La Seu d'Urgell (Lleida), Canet de Mar (Barcelona) i Valls (Tarragona).

Palamós també al "Joc de cartes" de TV3
Cal destacar que el passat 21 d'octubre, Palamós també va ser referent del programa "Joc de cartes" de TV3, el concurs gastronòmic que enfronta quatre restaurants de la mateixa zona i amb el mateix tipus de cuina.

En aquest cas el programa va fer protagonista dos restaurants de Palamós, concretament el Maria de Cadaqués i La Salinera, que varen competir amb dos establiments de Sant Feliu de Guíxols, concretament els restaurants El Tinglado i Els Nois.

L'objectiu d'aquest concurs televisiu era poder saber quina és la millor cuina de mercat entre les dues localitats litorals del Baix Empordà.

El restaurant La Salinera va ser proclamat guanyador, seguit pel Maria de Cadaqués a només una dècima. Els restaurants ganxons El Tinglado i Els Nois, varen quedar en tercera i quarta posició, respectivament. La Salinera va ser premiat amb 5.000 € a invertir en el seu local

Aquest programa es va enregistrar el passat mes de setembre amb una jornada de rodatge que va portar a l'equip del programa "Joc de cartes" a fer el seguiment de les propostes culinàries dels quatre establiments.

Foto: imatge d'una part del programa que es va enregistrar l'octubre passat al passeig del Mar de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments