16/02/2021 Servei de Premsa

El parc infantil de la plaça Pere El Gran estrena un terra amortidor per a reforçar la seguretat

La instal•lació s’ha realitzat durant les darreres setmanes i divendres passat va quedar totalment enllestida. Amb la ubicació d’aquesta superfície de cautxú anti-impacte, s’aconsegueix amortir les possibles caigudes que puguin tenir els usuaris dels jocs infantils, al mateix temps que es redueix el nivell de soroll que es genera. El passat mes de gener també es va completar la ubicació de terra amortidor en l’àmbit on se situa la cistella de mini-bàsquet de la plaça Vincke.

Aquesta setmana s’ha reobert de nou, el parc infantil de la plaça de Pere El Gran, un cop s’han enllestit les tasques d’instal•lació de terra amortidor que s’ha ubicat a tota la superfície d’aquest equipament.

Aquest projecte permet reforçar la seguretat dels infants usuaris d'aquest parc, amb la ubicació d’aquesta superfície de cautxú al voltant de cada element de joc.

Aquests treballs es varen iniciar amb el rebaix del terreny i el formigonatge de tota la superfície del parc, unes feines realitzades per operaris de la Brigada Municipal. Posteriorment una empresa especialitzada es va encarregar de la instal•lació del terra de seguretat. La superfície anti-impacte està elaborada amb cautxú reciclat i permet amortir les possibles caigudes que puguin tenir els usuaris dels jocs infantils.

Prova pilot a pistes esportives
L’Ajuntament de Palamós també ha realitzat la instal•lació del sistema de terra amortidor en zones esportives de places, que a banda de la seguretat davant de caigudes, també permet reduir sorolls.

Durant el mes passat es va realitzar la instal•lació de la superfície de cautxú al volant de la cistella de mini-bàsquet que està situada en un extrem de la plaça Vincke, davant el talús vegetal que té aquesta plaça.

La ubicació del terra amortidor en aquest espai, permet reduir el soroll que pot provocar l’impacte de la pilota en un terra convencional, i que en ocasions poden generar molèsties als veïns dels habitatges més propers.

El projecte, que ha gestionat l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, forma part de les propostes sorgides mitjançant el procés de pressupostos participats de 2019, i esdevé una prova pilot que, un cop valorats els resultats, es podria estendre a altres places o espais on hi ha zones per a la pràctica esportiva com el bàsquet.

Foto: el parc infantil de la plaça de Pere El Gran, amb el nou terra amortidor.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments