04/08/2022 Àrea de Cultura

El Festival Amb So de Cobla encara la recta final amb propostes trencadores en el món de la cobla

Za i laTransmegacobla amb Tarta Relena i el productor musical i DJ del Rosselló Raph Dumas, la Cobla Sant Jordi i la companyia de dansa contemporània Cobosmika, les propostes d’aquesta recta final.

El Festival Amb So de Cobla encara la recta final amb propostes trencadores en el món de la cobla

Za i laTransmegacobla amb Tarta Relena i el productor musical i DJ del Rosselló Raph Dumas, la Cobla Sant Jordi i la companyia de dansa contemporània Cobosmika, les propostes d’aquesta recta final.

Demà divendres 5 d’agost, a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella, el Festival Amb So de Cobla presenta una de les propostes més trencadores de la sisena edició.

ZA! & la TransMegaCobla està format per la MegaCobla –quartet de vents de cobla tradicional nascut d’un taller amb ZA! l’any 2018 i que aporta experiència i experimentació a parts iguals– i les Tarta Relena, jove duo de trans-folk que ha revolucionat l’escena catalana.

Ambdues formacions se sumen al multiinstrumentisme del duet compost per Papa Dupau i Spazzfrica Ehd per retratar la seva pròpia visió de la música mediterrània passada pel filtre de la distorsió (tan actual en termes cognitius, socials i identitaris) i la psicodèlia (tan inevitable en una realitat cada cop més accelerada i saturada). Una travessia retrofuturista del folk al free que explora les ribes del nostre mar.

Així mateix, dissabte 6 d’agost a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella, el Festival tancarà amb una altra proposta innovadora que aglutina el so de la cobla, la música electrònica i la dansa contemporània.

Coblism 2 és el segon treball discogràfic i projecte conjunt del productor musical del Rosselló, Raph Dumas, i la polifacètica Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest projecte va més enllà i aprèn de l'experiència, aquest cop, sobradament coneguts, DJ i Cobla és fusionen en tots els sentits, la cobla passa per les mans de l'electrònica i el DJ amalgama colors i sentits en una lectura molt actualitzada del caminar de la Tradició. Coblism és un projecte que s'infla amb la tradició i l'orgull de la cobla, però també funciona a la pista de ball modern. És la lectura personal d’en Raph del so cobla, des de la perspectiva d'un DJ Productor.

Per l’ocasió estaran acompanyat per la companyia Cobosmika. Creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika, ha col·laborat amb reconegudes companyies com Rui Horta S.O.A.P Dance Theatre (Frankfurt), Russel Maliphant Company (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa). El repertori de la companyia es caracteritza per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i afegeix elements de les arts marcials i el teatre físic.
El Festival palamosí Amb So de Cobla se celebrarà del 2 al 6 d’agost en diferents espais a l’aire lliure del municipi.

Aquest projecte està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.i Pau Alabajos i amb propostes totalment trencadores.

Foto: Festival Amb So de Cobla. (A.Bofill)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments