16/03/2023 Servei de Premsa

La conselleria de Territori licita les obres de la nova estació d’autobusos de Palamós per un valor de 2,8 MEUR

El conseller Juli Fernàndez ho ha anunciat aquesta tarda a Palamós. El projecte millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes en aquest àmbit. Es preveu que Territori comenci les obres la tardor vinent, i que la nova instal·lació entri en funcionament l’estiu de l’any que ve.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat avui a Palamós, que el Departament licitarà aquest mes les obres per a construir una nova estació d’autobusos del municipi, que comportarà una inversió de 2,8 MEUR.

Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació i el seu conjunt actuaran com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector.

Es preveu que Territori comenci les obres la tardor vinent i que la nova instal·lació, que també gestionarà la Generalitat, entri en funcionament l’estiu de l’any que ve.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, com a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació.

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais.

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici. L’obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l’estació.

L’Ajuntament de Palamós ha modificat el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, cercant aquells que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

Foto: (d'esquerra a dreta) el secretari de Mobilitat, el conseller de Territori, l'alcalde de Palamós i el regidor de Mobilitat, davant els terrenys on es construirà la nova estació d'autobusos de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments