13/09/2023 Medi Ambient

S’organitza una activitat d’esnòrquel per a la descoberta dels fons de les illes Formigues

Aquesta sortida va tenir lloc el passat diumenge, 10 de setembre, organitzada conjuntament per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació d’Amics de les Illes Formigues. L'objectiu de la proposta va ser poder donar a conèixer un entorn litoral privilegiat, destacant la seva fragilitat i posant en valor la necessitat de preservar-lo. La sortida va comptar amb la participació d’una vintena de persones que van fer un itinerari marí per les Formigues guiat per dues biòlogues. Els fons de les Formigues alternen zones rocoses i sorrenques amb una important diversitat d'ambients submarins.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació d’Amics de les Illes Formigues, ha organitzat conjuntament, una sortida d’esnòrquel per a donar a conèixer els fons de les illes Formigues.

Aquesta activitat va tenir lloc la tarda del passat diumenge 10 de setembre, amb l’objectiu donar a conèixer un entorn litoral privilegiat, destacant la seva fragilitat i posant en valor la necessitat de preservar-lo.

La sortida va comptar amb la participació d’una vintena de persones que van fer un itinerari marí per les Formigues guiat per dues biòlogues i amb el suport del tècnic de Medi Ambient de l’ajuntament i d’un membre de l’entitat organitzadora. L’itinerari va tenir una durada aproximada d’una hora i mitja, període en el qual es van donar a conèixer els valors de flora i fauna que tenen aquests fons.

L’activitat va començar a les 15:30 h en el punt de trobada situat al Dive Center Palamós (Port Marina de Palamós), on es va fer l’explicació general de l’activitat i es va dotar d’ulleres d’anar a sota aigua, tubs i peus d’ànec, a aquelles persones que no en disposaven. A les 16:00 h l’embarcació de l’activitat va sortir de port amb els participants, en direcció a les illes Formigues.

Les persones interessades a poder participar d’aquesta sortida d’esnòrquel, van fer prèviament la seva reserva al web de l’Associació d’Amics de les Illes Formigues, amb un cost de 5 euros, amb el qual s'obsequiava amb una samarreta de l'entitat a totes les participants.

Les Formigues
Les illes Formigues formen un grup de quatre petits illots situats a uns 1.000 metres davant la costa entre la punta d’en Canet i el cap de Planes. Els fons de les Formigues varien des dels 9 fins a més de 45 metres i estan formats majoritàriament per roques de formació granítica i alternen zones rocoses i sorrenques amb una important diversitat d'ambients submarins.

Molt a prop d’aquest petit arxipèlag va tenir lloc la coneguda com a “batalla naval de les Formigues”, que el 28 d’agost de l’any 1285 va enfrontar l’estol de vaixells de la Corona d’Aragó, amb les del regne de França.

Foto: el grup de participants a l’activitat del passat diumenge, escoltant les explicacions de la biòloga marina, a les illes Formigues (autor: Lluís Martí).

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments