20/11/2023 Urbanisme

S’obre el parc de l’Arbreda després de les obres de reforma que han permès ampliar la seva funcionalitat com a espai escènic i lúdic a cel obert

Divendres passat varen concloure aquests treballs iniciats el juny passat i centrats a posar al dia aquest equipament, fent-lo més obert i permeable amb el seu entorn, però sempre mantenint la seva essència. Es destaca la creació de grades fixes, l’augment de l’espai dedicat a parc infantil, la ubicació de noves zones enjardinades, la millora de l’accessibilitat amb una nova rampa d’accés, i la instal·lació de nou enllumenat i mobiliari urbà. El projecte que s’ha executat al parc de l’Arbreda sorgeix d’un procés de participació ciutadana.

El parc municipal de l’Arbreda s’ha obert novament al públic després dels treballs de reforma realitzats, que han permès incrementar la seva funcionalitat com a espai escènic a cel obert i com a gran zona lúdica i de joc, convertint-se en referent de l’àmbit del municipi on està situat, concretament entre les zones de l’Eixample i el barri Vell.

Divendres passat 17 de novembre, es van ellestir aquestes feines que es van iniciar el juny passat, centrades a posar al dia l’equipament, fent-lo més obert i permeable amb el seu entorn, però sempre mantenint l’essència d’aquest emblemàtic parc i conservant l’escenari central.

Les obres han inclòs la creació de grades fixes integrades al parc i concretament en el seu límit amb el carrer de Jacint Verdaguer. També s’ha enderrocat el mur d’obra que limitava aquest espai amb la zona d’estacionament, substituint-lo per talussos enjardinats com a elements que separen els dos àmbits, donant més permeabilitat i polivalència, de manera que el parc guanyi amb practicitat, però alhora que sigui un referent estètic amb personalitat.

El projecte executat ha millorat l’accessibilitat al parc amb una nova rampa d’accés, s’ha ampliat l’espai pavimentat central situat davant l’escenari i s’ha renovat l’enllumenat i el mobiliari urbà.

Les obres realitzades també han actuat en la zona infantil existent, que s’ha ampliat i on s’han ubicat nous jocs. Precisament aquest espai és l’únic que es mantindrà tancat fins a finals de mes, un termini necessari per a la consolidació de tota la superfície de cautxú que hi ha instal·lada, i per poder aplicar el galvanitzat a la tanca de seguretat perimetral que té aquest espai.

Les tasques de reforma del parc de l’Arbreda han estat a càrrec d’una empresa especialitzada en obra pública, que ha executat aquest projecte municipal sorgit dels criteris establerts mitjançant un procés de participació ciutadana.

Foto: imatge del parc municipal de l’Arbreda, amb la reforma executada.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments