15/05/2013 Esports

Palamós serà seu de la Copa del Món de Triatló 2013

La prova es desenvoluparà els dies 13 i 14 de juliol, en diversos circuits urbans que tindran sortida i arribada a la platja gran. Aquest matí l’alcaldessa de Palamós, els presidents de les Federacions Espanyola i Catalana de Triatló i el director de l’empresa organitzadora han presentat aquesta destacada prova esportiva. La Copa del Món que es disputarà a Palamós comptarà amb la presència de reconeguts triatletes d’arreu del món. A més d'aquesta prova Palamós també acollirà la quarta cita del circuit World Triathlon Promaster, que també comptarà amb proves de promoció de categories en distància olímpica (Agemaster) i iniciació sobri distancia sprint (Start) i que comptarà amb la participació de més d'un miler d'esportistes. Es preveu que unes 2.500 persones es moguin al voltant d’aquesta activitat esportiva que serà transmesa per televisió a 55 països. Palamós i la ciutat d’Alacant seran les dues úniques seus d’aquesta competició a l’Estat, en un calendari de proves que té lloc a quatre continents i en països com Austràlia, Japó o Canadà.

L’Ajuntament de Palamós ha acollit aquest matí (15/05/13) la presentació de la prova de la Copa del Món de Triatló que es disputarà a Palamós els propers dies 13 i 14 de juliol.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés; del president de la Federación Española de Triatlón y representant de la ITU, José Hidalgo; del president de la Federació Catalana de Triatló, Jesus Lluís Andreu; i del president de B-DREAM, l’empresa organitzadora, Santiago Belloch. La presentació ha estat precedida per l’acte de signatura del conveni de col•laboració establert entre les diverses entitats responsables de l’organització d’aquesta prova esportiva.

A més d'aquesta prova mundial, que comptarà amb la presència dels triatletes més destacats del panorama internacional, a Palamós també se celebrarà la quarta cita del circuit World Triathlon Promaster, que comptarà amb proves de promoció de categories en distància olímpica (Agemaster) i iniciació sobre distància sprint (Start) amb una participació prevista de més d'un miler d'esportistes.

Palamós ITU Triathlon World Cup
Palamós acollirà la cinquena prova del calendari en 2013 després de les disputades en Mooloolaba (Austràlia), Ishigaki (Japó), Huatulco (Mèxic) i Edmonton (Canadà).

A aquesta prova, amb sortida i arribada en la platja Gran, estan citats els esportistes més destacats del panorama internacional, entre els quals destaca un nodrit grup de traiatletes de l’Estat.

Quarta cita del circuit World Triathlon Promaster 2013
Després de Banyoles, Madrid i Lisboa, Palamós serà la quarta ciutat amb prova del circuit World Triathlon Promaster, una modalitat en la qual els atletes federats poden provar en primera persona el que és sentir-se professional per un dia en competir en el mateix circuit en el qual ho faran els estels d'aquest esport just unes hores més tard.

Les condicions de la competició seran les mateixes que les dels “pro” i els guanyadors es portaran un premi econòmic de 3.000 euros, així com 1.200 euros per als millors clubs classificats de la jornada

Proves de promoció per a tots els públics
A més de les proves per federats, Palamós també comptarà amb la presència de dues modalitats pensades per a aquells esportistes que desitgin competir en distància olímpica dins dels seus grups d'edat, el Agemaster. Fins a un total de 800 triatletes lluitaran per ser els més ràpids de les seves respectives categories (repartides en grups de 5 anys) tant en homes com en dones. També hi haurà un lloc per aquells que estan iniciant-se en aquesta disciplina amb les proves de distància sprint (categoria Start), que completaran 750 metres de natació, 20 quilòmetres de bicicleta i 5 de carrera a peu.

Horari de la ITU World Cup Palamós 2013:

dissabte, 13 juliol:
8:00h AgeMaster (1a sortida)
9:00h AgeMaster (2a sortida)
10:00h AgeMaster (3a sortida)
11:00h Start (sortida única)
16:00h World Triathlon Promaster femení
18:30h World Triathlon Promaster masculí

diumenge, 14 juliol:
9:00h Palamós ITU Triathlon W.C femení
11:45h Palamós ITU Triathlon W. C masculí

Quatre continents i vuit països
Es preveu que aquesta competició mogui a cadascuna de les proves del mundial de l’any que ve unes 2.500 persones relacionades directa o indirectament a aquesta activitat esportiva que serà transmesa per televisió a 55 països de tot el món. Palamós al mes de juliol i posteriorment al setembre a la ciutat d’Alacant seran les dues úniques seus d’aquesta competició a l’Estat, en un calendari de deu proves que tenen lloc a quatre continents i en vuit països: Austràlia, Japó, Mèxic (2), Canadà, Espanya (2), Hongria, Corea del Sur i Colòmbia.

Foto: (d’esquerra a dreta) els presidents de la Federació Catalana i de la Espanyola de Triatló; l’alcaldessa de Palamós, el president de B-DREAM, i el regidor d’Esports, durant la presentació de la Copa del Món de Triatló.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments