01/07/2014 Àrea de Cultura

Rumb(A)Palamós és el 1r Festival de Rumba Catalana de la Costa Brava que neix amb caràcter festiu, familiar i amb la intenció de convertir-se en cita anual de referència

Rumb(A)Palamós és organitzat per l'Àrea de Cultura, Patrimoni i Turisme de l'Ajuntament de Palamós. Es portarà a terme a l’aire lliure i gratuït, els divendres de juliol en diverses places de Palamós a les 22 h. Enguany els grups que en formaran part són Toni Cayena, Bananna Beach, Terratombats i La Troba Kung-Fú.

Rumb(A)Palamós és el 1r festival de rumba catalana organitzat a la Costa Brava. Respon a la intenció i voluntat d’ampliar i millorar l’oferta gratuïta i a l’aire lliure per als nostres vilatans i visitants d’estiu. El festival inclou quatre concerts de figures de renom i qualitat en el món de la rumba catalana: Toni Cayena, Bananna Beach, Terraombats i La Troba Kung-Fú.

El primer concert tindrà lloc el 4 de juliol a la plaça Sant Pere amb Toni Cayena. Cayena. Nascut a Platja d’Aro i resident a Castell d’Aro, és el paradigma del “rumbero” de la nostra contrada. Divertit, fresc, proper i familiar. Un producte de proximitat per iniciar un festival de qualitat.

El segon concert tindrà lloc el divendres 11 de juliol a la plaça Catalunya amb els joves figuerencs Bananna Beach, una de les propostes més sorprenents del panorama “rumbero” català. Aquest combo està composat per un grup de “teenagers rumba surfers”. Sempre en constant festa i alegria dalt l’escenari, la transmeten al seu públic que cada cop és més nombrós. Beuen de La Pegatina, Los Delinqüentes o Peret.

El tercer i quart concert es portaran a terme al parc del Convent dels Agustins. Un emplaçament immillorable per dos grups capdavanters de la rumba catalana: els Terratombats i La Troba Kung-Fú.

El 18 de juliol els Terratombats ens faran arribar el seu missatge de proximitat arrelat a la terra a través de ritmes tombats, frescos i engrescadors. Una música fresca/festiva, apta per a totes les edats, i un missatge descarat i ric en sentit de l’humor que rubriquen un segell característic de la nombrosa banda que garanteix diversió en totes les seves places. Nascuts a l’Anoia, han guanyat el Premi Enderrock per votació popular al millor directe 2012 i millor disc 2013 en la categoria Folk i Noves Músiques. El seu darrer disc 20:14. Ni un minut més ha estat nominat com a millor CD, millor cançó i millor portada de disc dels premis Enderrock.

Per últim, el divendres 25 de juliol, clouran el Festival Rumb(A)Palamós La Troba King-Fú. Aquest grup sorgeix de tres reivindicacions essencials: la troba com actitud de fer cançons i composar música a la manera dels antics trobadors i joglars, “trobant” inspiracions i melodies en la vida que els envolta; el Kung Fú, que és l’art de la disciplina per arribar a la perfecció; i la Rumba catalana, la música de carrer que escull aquesta formació per reivindicar els seus orígens. El 2013, publiquen el seu tercer disc Santalegria que mostra clarament que el món és més petit del que ens fan creure, que la gent es pot entendre mitjançant la música, que la música és el llenguatge que defineix el poble, la seva manera de ser, de ballar, d’emocionar-se...

El nom del festival Rumb(A)Palamós, prové de jugar amb la paraula RUMBA i la paraula RUMB (direcció que segueix una embarcació) convertint el títol del festival en una declaració d’intencions: Veniu a Palamós, terra marinera, sempre en moviment!

Roda de premsa del Festival Rumb(A)Palamós, ahir, 30 de juny, al parc del Convent dels Agustins

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments