15/03/2017 Secretaria General

L’Ajuntament de Palamós posa en marxa el sistema de videoacta facilitant l'accés de la ciutadania a la informació del ple municipal

Aquest nou sistema es va estrenar ahir coincidint amb la sessió de ple corresponent a aquest mes de març, i es preveu que en breu estigui plenament operatiu. La videoacta combina l’enregistrament en vídeo dels plens municipals amb el document acta en format electrònic, ubicant l'enregistrament resultant en un espai del portal web municipal on els ciutadans podran consultar-ne el contingut, on s'inclou un sumari de les diferents propostes d'acord debatudes, els vots emesos i les intervencions realitzades. Per a l'enregistrament de vídeo s'ha requerit la instal•lació a la sala d'actes de l'Ajuntament de Palamós de tres càmeres dotades de control remot.

L'Ajuntament de Palamós ha posat en funcionament el sistema de videoacta, un sistema audiovisual que substitueix l'acta tradicional transcrita paraula per paraula en suport de paper o PDF, i que té com a objectiu seguir facilitant un accés còmode i ràpid de la ciutadania a la informació municipal i, en aquest cas de l'acta del ple, fomentant la transparència de la pròpia institució.

Aquest nou sistema es va estrenar ahir (14/03/17) coincidint amb la sessió de ple corresponent a aquest mes de març, on es van registrar les dades del ple amb els dos sistemes, el nou mitjançant la videoacta i el tradicional amb l'enregistrament sonor, i que conviuran en paral•lel fins a la plena implementació del nou suport que l'Àrea de Secretaria preveu que sigui en breu.

La videoacta
El sistema de videoacta combina l’enregistrament en vídeo dels plens municipals amb el document acta en format electrònic, tot signat electrònicament amb el certificat digital o el DNI electrònic del secretari municipal que d'aquesta manera dóna fe legal de l’acta.

La videoacta permet ubicar l'enregistrament resultant en un espai del portal web municipal on els ciutadans, i un cop el sistema estigui totalment implementat, podran consultar-ne el contingut, on s'inclourà un sumari de les diferents propostes d'acord debatudes i els vots emesos.

Cadascun dels punts de l’ordre del dia enllaça amb el fragment de sessió enregistrat que li correspon i es pot fer una cerca dels punts debatuts i les intervencions realitzades per part de cada regidor.

Per a l'enregistrament de vídeo s'ha requerit la instal•lació a la sala d'actes de l'Ajuntament de Palamós de tres càmeres dotades de control remot que permet la presa de les imatges de la totalitat dels components del ple municipal.

Tot aquest sistema és controlat per un funcionari de l'Àrea de Secretaria de l'Ajuntament de Palamós que a cada ple farà el seguiment i que posteriorment editarà el resultat per tal que pugui ser consultat públicament.

Foto: la sessió de ple d'ahir i, en un primer terme, la pantalla en la qual es reprodueix la imatge que recullen les càmeres del sistema de videoacta.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments