09/11/2017 Biblioteca Lluís Barceló i Bou

La biblioteca Lluís Barceló i Bou homenatja demà divendres l'artista català Carles Fontserè

Sota el títol “Objectes trobats”, l’homenatge a Fontserè es basarà en una lectura dramatitzada de fragments de les memòries de l'artista, interpretada pels actors Cristina Cervià i Xavier Sais. Les lectures s'acompanyaran al piano pel músic Quim Solà, que interpretarà “El cant de la Senyera” o “Els Segadors”, entre altres. Fontserè va ser un artista català polifacètic que va tenir una vida prolífica i va ser testimoni directe dels grans fets del segle XX.

La Biblioteca Lluís Barceló i Bou, de Palamós, organitza demà divendres 10 de novembre, una lectura dramatitzada en homenatge a l'artista català Carles Fontserè. L'activitat s'iniciarà a les 20 h i és totalment gratuïta.

Sota el nom “Objectes trobats” la lectura, interpretada pels actors Cristina Cervià i Xavier Sais, s’acompanyarà d’una selecció de temes musicats, de la mà del pianista Quim Solà.

El text dramatitzat repassa els dos primers volums de memòries de la vida del pintor, cartellista, dibuixant, fotògraf i escriptor català, com són “Memòries d’un cartellista català” i “Un exiliat de tercera. A París durant la Segona Guerra Mundial”.

El repertori de peces musicals al piano que acompanyaran la lectura, inclouran temes com “El cant de la Senyera”, l’”Himne de Riego”, “Bella Ciao”, “Corrandes d’exili”, “La Mer”, “Lili Marleen”, “Els Segadors”, “Rapsodie in blue” de Gerswin, “La Marsellesa”, “La Vie en Rose”, o “Canciones Negras” de Montsalvatge.

El guió d'aquest homenatge reflecteix una part de la vida de Carles Fontserè i deixa veure el seu caràcter controvertit, incòmode i incorrecte.

Els actors llegeixen aquests passatges que ajuden a evocar els diferents ambients i vicissituds viscudes per Fontserè que, parlant en primera persona, tracta temes com l’art, la política, la religió o Catalunya. És un homenatge a la figura d’aquest artista polifacètic que va tenir una vida prolífica i va ser testimoni directe dels grans fets del segle XX.

Artista polifacètic
Carles Fontserè va ser pintor, cartellista, dibuixant, fotògraf i escriptor. Un artista polifacètic que va viure com un espectador en primera fila els grans esdeveniments del segle passat.

Fontserè va tenir una gran capacitat integradora de les humanitats i es va saber adaptar a la perfecció a les circumstàncies que li van tocar viure. Durant anys, es va dedicar profusament i amb mirada mil•limètrica a la redacció de les seves memòries, dos volums dels quals s’expliquen en aquesta lectura dramatitzada.

Foto: Espectacle homenatge a Carles Fontserè (autor Càmera Rosa 2017)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments