09/10/2019 Àrea de Patrimoni

Palamós programa per aquest dissabte una visita guiada a l’espai natural de Castell en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

La visita guiada, que tindrà lloc aquest dissabte 12 d’octubre a les 11 h, vol posar en valor el patrimoni natural i cultural d’aquest paratge. Aquesta activitat s’emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni 2019 en les quals enguany l’Ajuntament de Palamós hi participa posant en valor el vessant natural d’aquest paratge, el poblat iber com a element del patrimoni cultural de primer ordre i el col·lectiu “Salvem Castell” com els principals promotors de la salvaguarda de l’espai. La visita guiada és gratuïta i oberta a tothom però requereix reserva prèvia a través del Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca, a infomuseu@palamos.cat o bé al 972 600 424.

L’Ajuntament de Palamós participa, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni amb la programació, aquest dissabte 12 d’octubre, de la visita guiada a l’espai natural de Castell amb motiu dels 25 anys de la celebració del referèndum de Castell.

La visita guiada, que tindrà lloc d’11 a 13 h amb sortida des del nou aparcament de Castell, vol posar en valor el patrimoni natural i cultural del paisatge de Castell, tot prenent especial importància en el vessant natural del paratge, el poblat iber com a element del patrimoni cultural de primer ordre i el col·lectiu “Salvem Castell”, com a principals promotors de la salvaguarda de l’espai.

La visita s’iniciarà al nou aparcament de Castell i transcorrerà fins a les dunes litorals amb l’acompanyament i explicació del tècnic de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Dacosta, i el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, Josep Vilanova; continuarà al jaciment iber, on el tècnic del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret, Gabriel de Prado, parlarà de la historiografia del jaciment i, per últim, es parlarà del paper que va tenir la ciutadania per a la salvaguarda que va portar a fer un referèndum ara fa 25 anys, a càrrec de Feliu Antúnez, autor del llibre “Salvem Castell: la veu d'un poble contra l'especulació urbanística”.

Per participar a la visita, que és gratuïta i oberta a tothom, s’ha de fer reserva prèvia a través del Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca, a infomuseu@palamos.cat o bé trucant al 972 600 424.

Altres activitats commemoratives
El passat mes de juny, l’Ajuntament de Palamós va encetar el calendari d’activitats commemoratives d’aquest 25è aniversari del referèndum de Castell amb un vídeo presentat a les xarxes socials que combina en un minut les imatges actuals de Castell amb les realitzades l’any 1994 per Josep Serra amb motiu del mural humà que es va fer a la platja amb les paraules “Salvem Castell”. Al final de les imatges es recull l’eslògan "25 anys (1994-2019) Preservem i gaudim, Castell un paratge natural" amb el que s'identifiquen les diverses propostes commemoratives.

A banda de la presentació del vídeo, aquest estiu s’ha celebrat també un concurs de fotografia a Instagram per posar en valor aquest espai natural i patrimonial, i està previst que el calendari segueixi amb conferències i taules rodones.

Foto: imatge de la platja de Castell

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments