Àrea de Patrimoni

Miquel Martí

Casa Montaner
Parc dels Països Catalans, s/n
17230 Palamós
Tel 972 60 12 44 Fax 972 31 21 44
museudelapesca@palamos.cat

Missió del patrimoni de Palamós:

El patrimoni de Palamós constitueix el testimoni de la identitat dels palamosins, configurat per la seva memòria i per l’entorn que ha estat i continuarà sent l’escenari de la seva història.

L’Ajuntament de Palamós és el responsable últim de vetllar pel patrimoni de la comunitat, de la seva interpretació per a les generacions actuals i la seva conservació per a les generacions futures.

L’Ajuntament de Palamós disposa des de 1999 d’un Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Palamós amb 88 fitxes on estan inclosos els immobles més rellevants d’àmbit públic i privat que tenen algun tipus de protecció, tant com a Béns d’Interès Local com a Bens d’Interès Nacional, aquest pla també inclou zones arqueològiques específiques.

El Servei Tècnic Municipal de Patrimoni és l’òrgan consultiu que entorn les actuacions que es duen a terme en béns inclosos en el catàleg del Pla Especial de Proteccio del Patrimoni de Palamós o amb d’altres amb un clar interès patrimonial.

L’Ajuntament de Palamós va crear la Fundació Promediterrània, per desenvolupar totes les potencialitats del patrimoni local i, específicament, el vinculat al món marítim i pesquer.

L’Àrea de Patrimoni també gestiona les accions que es duen a terme entorn del projecte de Memòria Democràtica a Palamós, l’Espai d’art i patrimoni Ezequiel Torroella a la Capella del Carme, la relació amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya entorn al poblat iber de Castell i la resta d’actuacions sobre immobles i mobles d’àmbit municipal.


Destacats

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments